O diziyi IŞİD tehdidi mi bitirdi ?

O diziyi IŞİD tehdidi mi bitirdi ?

TRT'nin Kızıl Elma dizisinin erken final yapmasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Kızılelma dizisi TRT tarafından Emniyetin isteği üzerine mi bitirildi? Emniyet Genel Müdürlüğü, 28 Nisan 2014′te, tüm birimlerine bir yazı göndermiş ve birimleri ‘olası IŞİD eylemleri’ne karşı uyarmıştı.

TRT, bu yılın ocak ayında büyük bir lansmanla yayına koyduğu ‘Kızılelma’ adlı diziden, beklenenden çok çabuk vazgeçmiş, ‘Alevi düşmanlığı yapıldığı’ gerekçesiyle de eleştirilen dizi sadece 5 ay sonra, ‘reytinglerinin düşük olduğu’ gerekçesiyle yayından kaldırılmıştı. Kurtlar Vadisi, Sakarya-Fırat gibi dizileriyle önemli bir seyirci kitlesi kazanan Osman Sınav’ın yönettiği dizinin bu beklenmedik erken finali merak uyandırmıştı.

Milliyet yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında, Kızılelma dizisi ’nın yayından kaldırılmasıyla ilgili çok ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 28 Nisan 2014’te, yani Kızılelma dizisi yayından kaldırılmadan sadece 3 hafta önce, kendi birimlerine bir yazı göndermiş ve birimleri ‘olası IŞİD eylemleri’ne karşı uyarmıştı. Ancak bu ‘gizli yazı’da çok dikkat çeken bir detay daha vardı. Emniyet, kendi birimlerine, örgüt yanlısı açık kaynaklarda, Türk televizyonlarında yayınlanan dizilerde IŞİD düşmanlığı yapıldığı, TRT’de yayınlanan ‘Kızılelma’ dizisinde IŞİD’in, insanları kesen ve korku salan bir çeteymiş gibi gösterildiği’ haber ve yorumları yapıldığını bildiriyordu. Ve tam 3 hafta sonra da Kızılelma ‘reyting’ gerekçesiyle yayından kaldırıldı.