O Emniyet Müdürü göreve iade

O Emniyet Müdürü göreve iade

Mahkeme, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ı görevine iade etti...

17 Aralık operasyonundan sonra görevden alınan polisler arasında bulunan Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Mahkeme Aktaş’ı görevine iade etti.

Aktaş, 9 Ocak’ta 2 yıldır görev yaptığı Sakarya'dan, emniyet müdürlüğü bahçesinde düzenlenen veda programı ile ayrılmıştı. Görevden alınmayı haksız ve hukuksuz bulan Aktaş, bunun mahkeme kararıyla tescili için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Aktaş, Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Aktaş’ın 15 gün içerisinde İçişleri Bakanlığı’nca görevine iade edilmesi gerekiyor.

İÇİM RAHAT AYRILIYORUM' DEMİŞTİ

Mustafa Aktaş, veda programında yaptığı konuşmada, görevini büyük bir hassasiyetle, büyük bir gayretle yapmaya çalıştığını belirtmişti. Güzel şeyler yaptıklarına inandığını, içi rahat bir şekilde ayrıldığını ifade eden Aktaş, "Gerçekten içim rahat. Güzel çalışmalar yaptık. Sakarya’nın huzuru ve güveni noktasında, Sakarya’nın huzurunu, güvenini ileri bir noktaya getirme hususunda güzel çalışmalar yaptık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Katkılarınızdan dolayı, fedakarlıklarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuşarak, personelinden helallik istemişti.