O iddia gerçek çıktı: Büyük ihanet !

O iddia gerçek çıktı: Büyük ihanet !

Mardin Derik'te Kaymakam Fatih Safitürk'ün şehit olduğu hain saldırıda bombayı makam odasına kaymakamlıkta çalışan bir kişinin kardeşi tarafından yerleştirildiğini tespit edildi.

Mardin’in Derik İlçesi’ndeki kaymakamlık binasına PKK’lı teröristlerce el yapımı paltayıcıyla önceki gün düzenlenen saldırıda 2 koruması ile birlikte yaralanan ve Gaziantep Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk (35), kurtarılamayarak şehit oldu.

Kaymakam Safitürk için Gaziantep Havalimanı’nda tören düzenlendi. Şehit kaymakamın Konya’da öğretmenlik yapan eşi Ayşegül Safitürk, törende oğlu Eren ile cenazenin yanına giderek, “Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim” dedi. Buradaki törenin ardından cenaze Sakarya’nın geyve İlçesi’ne gönderildi.

‘EVLAT ACISI KOLAY DEĞİL’

Baba Asım Safitürk ise oğlunu en son Kurban Bayramı’nda gördüğünü belirterek, “Vatan, uğruna şehit olan varsa Vatandır. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah’a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Evlat acısı kolay değil.

Evlat acısını tadanlar bilir ama teselli olduğum bir taraf var. Vatan için şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin” diye konuştu.

İLÇEYE YENİ DÖNMÜŞTÜ

Safitürk’ün şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma ise derinleşti. Derik Kaymakamı Safitürk’ün saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantısına katılmak için Ankara’ya gittiği ve patlamanın olduğu gün dönüp göreve başladığı öğrenildi.

BOMBA ODASINA KONULMUŞ

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, saldırının nasıl gerçekleştiğini de tespit etti. Emniyet birimlerine göre, patlayıcı önceden makam odasına konuldu. Perşembe günü Sabah makamına giden Safitürk masasına oturduktan kısa süre sonra da patlayıcı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı.

Saldırının plastik patlayıcı ile yapıldığının belirlendiği ve bombanın kaymakamlıkta çalışan bir memurun kardeşi tarafından konulduğu üzerinde durulduğu iddia edildi. Soruşturma kapsamında, aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 şüpheli gözaltına alındı.

Patlamada hafif yaralananların da ifadesine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi. Saldırının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişininse serbest bırakıldığı öğrenildi. Saldırıyı, PKK’nın şehir örgütlenmesi YPS üstlendi.

1 ÇOCUK BABASIYDI

Evli ve 1 çocuk babası olan Muhammet Fatih Safitürk, 2004 yılında Marmara Üniversitesi siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2009’da Kastamonu’nun Küre İlçesi’nde kaymakamvekili olarak görev yaptı. 

2010’da yüksek lisans eğitimini İngiltere’de, University of Exeter’da tamamladı. Bolu Kıbrıscık ve Bingöl Kiğı Kaymakamlığı yapan Safitürk, geçen yıl Derik Kaymakamı olmuştu. Safitürk, eylül ayında Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanmıştı.

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün cenaze töreninde, eşi Ayşegül Safitürk oğulları Eren’i kucağından indirmedi.

‘TERÖRÜN OLUMSUZ ETKİSİNİ KALDIRACAĞIZ’

Genç kaymakam, güvelik uzmanı Mete Yarar’ın TRT için yaptığı ‘Şahit Olun’ belgeselinde ailesiyle birlikte kameraların önüne çıkmış, belediye hizmetleriyle terörün olumsuz etkisini ortadan kaldıracaklarını söylemişti. 

Safitürk, PKK’lıların kazdığı çukurların kapatılması için belediye işçi göndermeyince, dışarıdan getirttiği işçilerle çukurları kapattırmıştı. Kısa sürede kritik noktaları asfaltlayarak, bomba tuzaklamalarının önüne geçmişti.

Habertürk