O ifadenin detaylarını ortaya çıktı

O ifadenin detaylarını ortaya çıktı

Mahkemeye sevk edilen Hidayet Karaca'nın ifadelerinin ayrıntıları ortaya çıktı.

İstanbul merkezli “paralel yapı” operasyonu kapsamında, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın savcılık ifadesinin detayları ortaya çıktı.

İfadesi savcı Hasan Yılmaz tarafından alınan Hidayet Karaca, soru üzerine "Ne Gülen'den talimat alırız ne de 'biat edin, rahat edin' diye birtakım insanlardan. Mesleğin evrensel kurallarına, basın yayın ilkelerine göre RTÜK kurallarına uygun bir şekilde özgürce, demokratik ve hukuk devletinin oluşması için yayın yapıyoruz" yanıtını verdi.

Avukatı: Müvekkilim tutuklanacak

"Şefkat Tepe" ve "Tek Türkiye" dizileriyle ilgili Gülen'den talimat alınmadığını iddia eden Karaca, yapım şirketinin jeneriğe, "dizidekilerin tamamen hayal ürünü olduğunu yazdığını" söyledi.
     
Karaca, bu dizilerin yapımcısını, yönetmenini, senaristini ve hikaye grubunu kendisinin belirlemediğini kaydetti.

Karanlık Karar Kurulu

"Tek Türkiye" adlı dizide Karanlık Karar Kurulu sahnesinde geçen bir diyaloğa ilişkin soruya Karaca, şu yanıtı verdi:

"Her hafta televizyon sektöründe yüzlerce dizi yapılmaktadır. Dizilerde yüzlerce komplo planları işlenmiştir. Devlet yıkılmış, devletler kurulmuştur, cinayetler işlenmiş, örgütler çökertilmiş. Eğer hayal ürünü bir diziden böyle soruşturmalar çıkarsa dizi sektörü çöker. Amerikan dizilerinde ve filmlerinde Rusya'ya sızıyorlar ve yıkıyorlar ülkeleri, ülkeleri ele geçiriyorlar. Acaba bugüne kadar bir dizi filmden dolayı silahlı terör örgütü suçlaması hiç çıkmış mıdır?"
     
"Tahşiye" kelimesini hiç duymadığını, "Rahle"yi ise Kur'an okunan sehpa olarak bildiğini dile getiren Karaca, bu isimdeki yayınevlerinden de habersiz olduğunu ifade etti.
     
Karaca, Fethullah Gülen'in 2009 yılında "www.herkul.com" adresinden "Tahşiyeciler" ile ilgili konuşmasında geçen "karanlık karar kurullardan" neyi kastettiğini bilmediğini, bunun Gülen'e sorulması gerektiğini kaydetti.
     
Karaca, Gülen ile de telefonla hiç görüşmediğini iddia etti.