O ismi Putin mi öldürttü ?

O ismi Putin mi öldürttü ?
Güncelleme:

İngiltere'de zehirlenerek öldürülen eski ajan Aleksander Litvinenko'nun Putin tarafından öldürtüldüğü iddia edildi.

İngiltere'de 2006'da zehirlenerek öldürülen eski Rus gizli servisi ajanı Aleksander Litvinenko'ya Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in emriyle suikast düzenlendiği öne sürüldü.

Londra'da görülen davada, ailesinin avukatı Ben Emmerson, 'Litvinenko'nun Rusyadevleti tarafından öldürüldüğünün hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlandığını' söyledi.

Emmerson, Putin'in kurmaylarının kendilerine engel olan herkesi öldürmeye hazır olduğunu savundu.

Soruşturmada yer alan ifadelere göre 43 yaşındaki Litvinenko 2006'da zanlılar Dimiti Kovtun ve Andrei Lugovoi ile Londra'da öldürücü dozda radyoaktif polonyum içeren bir fincan çay içti.

Emmerson'a göre, Kremlin Litvinenko'dan kurtulmak istiyordu ve zehri tedarik etti.

Bilimsel verilerin Litvinenko'yu Kovtun ve Lugovoi'yun öldürdüğünü ortaya koyduğunu savunan Emmerson duruşmada şunları söyledi:

"Dengesiz bir despot olan Putin ve yakın çevresi doğrudan bir örgütlü suçun içindeler. Cinayetten Rusya devleti sorumluysa, sorumlu Putin'dir. Ama bunun, devlet başkanı olduğu için temsili sorumlulukla ilgisi yok. Kendisinin ve adamlarının sırlarını ifşa etmeye hazırlanan bir düşmanın ortadan kaldırılması emrin bizzat Putin verdi" dedi.

Kremlin yetkilileri, Litvinenko'nun ölümüyle ilgili olarak İngiltere'de yürütülen soruşturmaya güvenmediklerini söyledi.

Litvinenko'nun İngiliz gizli servisi MI6 için çalıştığı ve İspanyol gizli servisiyle birlikte hareket ettiği öne sürülmüştü.