O kazı yeniden başladı

O kazı yeniden başladı

1995 yılından bu yana kayıp oldukları iddia edilen 6 kişi için yapılan kazı çalışması yeniden başlatıldı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, Dargeçit'te Ilısu Barajı yolundaki Bağözü köyünde iş makinesiyle yapılan kazı çalışması, Cumhuriyet Savcısı Şükrü Aslan, kayıp yakınlarının aileleri ve kayıp yakınlarının avukatı Erdal Kuzu, Faruk Yiğit ve Hüseyin Cihangir'in nezaretinde yapıldı.
Bu arada, jandarma ekiplerince kazı yapılan alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı bildirildi.
Avukat Kuzu, sabah Bağözü köyünde kazı çalışmasının yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Kazı yapılan yer köyün ortasında yer alan ve daha sonra kapatılan bir kuyu. Burada devam eden kazıda bir kafatası ile elbise parçaları bulundu. Kazı çalışmaları sürüyor. Bağözü köyünde şüpheli 6 yerde kazı yapılması yönünde talebimiz vardı. Buradaki kazı sonucunda diğer yerlerde kazı yapılıp yapılmamasına karar verilecek.''

1995'ten bu yana kendilerinden haber alınamadığı öne sürülen Abdullah Olcay, Mehmet Emin Aslan, Nedim Akyön, Abdurrahman Coşkun, Davut Altınkaynak ve Seyhan D'nin yakınları, bir süre önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu.

İfadeler doğrultusunda Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Ilısu Barajı yolundaki Bağözü köyünde 17 Şubat 2012 günü kazı yapılmış, ancak bir bulguya rastlanmamıştı.

Kayıp yakınlarının talebinin ardından Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı köyde yeniden kazı yapılmasını kararlaştırmıştı.  (AA)