O kente giriş yasaklandı !

O kente giriş yasaklandı !

Kahramanmaraş’ta, ’Maraş Olayları’nın 36’ncı yıldönümü nedeniyle olası eylem ve gerginliğe karşı güvenlik güçleri tarafından yoğun önlemleri aldı.

Kahramanmaraş’ta, ’Maraş Olayları’nın 36’ncı yıldönümü nedeniyle olası eylem ve gerginliğe karşı güvenlik güçleri tarafından yoğun önlemleri aldı. Jandarma ekipleri kente girmek isteyen kalabalığa izin vermedi.

Kentte 1978 yılında 19-26 Aralık tarihleri arasında çıkan ve resmi kayıtlara göre 103 kişinin öldüğü ’Maraş Olayları’nın 36’ncı yıldönümünde yapılacak her türlü basın açıklaması, eylem ve yürüyüş valilik tarafından yasaklandı.

Olası izinsiz gösteri ve gerginlik görülmemesi için kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Anma etkinliğinin yapılması planlanan ancak valilik tarafından yasaklanan TCDD Gar alanı ile Erenler Derneği çevresinde polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

1-981.jpg

Kentin Osmaniye, Gaziantep ve Kayseri karayollarında da polis ve jandarmalar tarafından geniş güvenlik önlemi aldı. Kahramanmaraş’a çevre illerden gelecek gruplara yönelik kentin giriş noktalarında zırhlı araçlarla birçok uygulama noktası oluşturuldu. Denetim noktasına gelen yabancı plakalı ve toplu taşıma araçlarını durduran güvenlik güçleri, aradığı araçlarda bulunanları kimlik kontrolünden geçirdikten sonra yola devam etmelerine izin verdi.

KALABALIĞIN KENTE GİRİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Değişik kentlerden gelen kalabalık, Valiliğin yasak kararıyla güvenlik güçleri tarafından durdurularak kente girmelerine izin vermedi, kalabalık bekleyişini sürdürüyor.

2-580.jpg

Ellerinde pankartlarla bir süre slogan atan 100 kişilik kalabalık, Adıyaman, Diyarbakır ve Gaziantep’ten de takviye gelen jandarma ve polisler tarafından Gaziantep karayolu Narlı kavşağında durdurularak dönmeleri istendi. Ancak uyarılara rağmen dönmeyen gruplar, karayolunda beklemeye başladı. Bazı kişilerin jandarma barikatı ve TOMA’ların önünde oturma eylemi yaptığı kalabalık, olay yerine Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe ve İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ile bir süre görüştü. Bu sırada sıcaktan baygınlık geçiren araların da güvenlik güçlerinin de bulunduğu bazı kişilere olay yerinde hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Kalabalığın bekleyişi sürüyor.