O komutana Erdoğan'a hakaretten soruşturma

O komutana Erdoğan'a hakaretten soruşturma

Ağrı'daki çatışmada, gazi komutana Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten soruşturma...

Ağrı’da PKK ile asker arasında yaşanan çatışmada valililiğin talimatıyla bölgeye gönderilen timin komutanı üsteğmen hakkında Erdoğan’a hakaretten soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Son dönemde Türkiye’nin her köşesinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği için tutuklanan vatandaş haberleri gelirken, Ağrı’da meydana gelen çatışmadan da bir “hakaret” hikayesi çıktı.

Taraf Gazetesi'nin  haberine göre, Ağrı Valisi Musa Işın’ın talimatı üzerine bir jandarma timi Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nde düzenlenen bahar şenliklerinde “kamu güvenliğini” sağlamak için bölgeye gönderildi. Bölgeye gönderilen askerler, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki jandarmalardan seçildi. Timin komutanlığını ise, üsteğmen M.E.A üstlendi. Üsteğmen bölgedeki PKKüyeleri ile çatışmaya girdi. Çatışmada, bir sivil ve bir PKK’lı ölürken, üsteğmenin de hafif yara aldığı bildirildi.

OLUMSUZ YORUMLARDA BULUNDU

Çatışmanın ardından ise ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Bölgeye gönderilen tim komutanının, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı hakaret etmekten dolayı hakkında soruşturma yürütüldüğü belirlendi. İddiaya göre, olay 2012 yılında yaşandı. Tim komutanı M.E.A’nın da aralarında yer aldığı bir grup teğmen, o dönemde sosyal paylaşım sitesi facebook’tan dönemin başbakanı hakkında olumsuz paylaşımlarda ve yorumlarda bulundu.

ŞİKAYET EDİLDİ, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bazı vatandaşlar, bu paylaşımlardan dolayı teğmenler hakkında şikayette bulundu.Bu şikayetler üzerine de, aralarında tim komutanı M.E.A’nın da bulunduğu teğmenler hakkında iki yıl önce askeri savcılık tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma halen devam ediyor. Soruşturmanın bu kadar uzun sürmesinin hükümeti rahatsız ettiği de Ankara’da konuşuluyor. Aralarında Ağrı’da çatışmaya gönderilen tim komutanında yer aldığı hakaret soruşturmasının sonucu merakla bekleniyor.