O kurt artık koruma altında

O kurt artık koruma altında

Van'da bir vatandaşın evinde beslediği kurt, Bakanlık tarafından koruma altına alındı.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bir vatandaşın evinde beslediği kurt, Orman ve Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından koruma altına alındı.

Bahçesaray ilçesinde yaşayan M.G'nin, doğada bularak evinde bakımını  üstlendiği kurda eziyet ettiğini iddia eden komşuları, durumu güvenlik güçlerine  bildirdi. 
 
Aldıkları ihbar üzerine Bahçesaray ilçesine giden Orman ve Su İşleri  14. Bölge Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, M.G'nin  evinde beslediği kurda el koyarak koruma altına aldı. 
 
Kurdu, evdeki kafesten çıkararak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban  Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim eden görevliler, evinde  yasak olmasına rağmen kurt besleyen M.G'ye 756 lira idari, bin lira da tazminat  olmak üzere bin 756 lira para cezası kesti. 
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı, evde  beslenen kurtla ilgili verilen cezayı vatandaşın ardesine tebligatla  gönderdiklerini belirtti. 
 
Görevlilerin teslim ettiği kurdu tedavi altına alan YYÜ Yaban  Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ise vatandaşların evde  kurt beslemenin yasak olduğunu bilmediğini, M.G'nin ailesinin 40 yıldır evde kurt  beslediğini söyledi.

AA