• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 60.557
  • Dolar
  • 1,7625
  • Euro
  • 2,3305
  • Altın
  • 652,04
  • Ankara : -10 °C
  • İstanbul : 5 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 7 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -1 °C
Atatürk'ün heykeli Şeyh Sait'in mezarını mı gösteriyor ?
2 evladımız şehit düştü
İstanbul'a asıl kar şimdi geliyor !
İstanbul'da saldırı hazırlığında yakalandılar
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

O maden kapatıldı

O maden kapatıldı
Bursa 19 işçiye mezar olan maden ocağı 6 ay süreyle kapatıldı.
13 Aralık 2009 / 16:45

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili olarak, “Yaptığımız çalışmada burada madencilik faaliyetinin 6 ay durdurulmasına, faaliyetinin, üretiminin tamamen durdurulmasına karar verdik” dedi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, bir denetim mekanizması oluşturduklarını belirtti. Bu sabah cesetlerin çıkarılmasından hemen sonra yaklaşık 14 kişilik özel denetim heyetinin tekrar maden sahasına indiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
“Orada yaptığı denetimler sonucunda da bir karara vardı. Burada sayın savcılığımızın yürüttüğü adli soruşturmayı haricen söylüyorum ve SSK müfettişlerinin yaptığı teftişi ayrıca belirtiyorum. Yalnızca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı MTA, TTK, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Soma, Tunçbilek, Dursunbey gibi işletmelerin hemen hemen hepsinden aldığımız elamanlarla beraber çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmada, burada madencilik faaliyetinin 6 ay durdurulmasına, faaliyetinin üretiminin tamamen durdurulmasına karar verdik.”

Yıldız, bu kararı hemen Bursa Valiliği'ne bildireceklerini dile getirerek, “Valiliğimize tebligatı yaptıktan sonra burada önlemler alınacak. Eksiklerin giderilmesi için özel sektör çalışacak. Özel sektör bu eksikleri tamamlamazsa orada madencilik faaliyeti yapılmayacak demektir” dedi.

343
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim