O memurlara ''Şeker'' formülü uygulanacak

O memurlara ''Şeker'' formülü uygulanacak

Erdoğan'ın KPSS'de usulsüzlükle memur olanlar hakkında yaptığı açıklama sonrası ''Şeker'' formülü devreye giriyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "KPSS'de usulsüzlük yaparak göreve başlayan memurların maaşı kesilecek" açıklaması sonrası, gözler bunun hangi yöntemle yapılacağına çevrildi.

Sabah Gazetesi'nden Eda Işık'ın haberine göre askerlik yapmadığı gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen ve maaşı geri alınan eski Devlet Bakanı Bahattin Şeker'de izlenen yöntem, KPSS için de uygulanacak.

Böylece maaşların geri alınması için yeni bir yasal düzenlemeye gerek kalmayacak. Bir kişinin milletvekili olabilmesi için askerlik görevini yerine getirmesi gerekiyor.

28 Şubat sürecinde, 20. dönem DYP milletvekili ve eski Devlet Bakan Bahattin Şeker'in vekilliği, askerlik yapmadığı gerekçesiyle YSK tarafından 'yok hükmünde' sayılıp düşürülmüş, o güne kadar ödenen vekillik maaşı da kendisinden geri alınmıştı.

KPSS'de usulsüzlük yapanlardan da eski bakanın örneğinde olduğu gibi ödenen paralar geri alınabilecek. Bunun için mahkeme önce usulsüz olarak memur olanların memurluklarını 'yok hükmünde' sayacak daha sonra bugüne kadar ödenen maaşlarının geri ödenmesini isteyebilecek.