O olay Kürtleri çok tedirgin etti !

O olay Kürtleri çok tedirgin etti !
Güncelleme:

Yemen'e 10 Arap ülkesinin müdahale etmesi Kürtleri tedirgin etti.

Mesud Barzani'nin Kürdistanı'ndaki vatandaşları Yemen savaşı korkuttu. Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (KDSP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Arapların Kürtlere karşı da, Yemen’deki gibi birlik olabileceğine dikkat çekti.

PEŞMERGENİN TANINMASI GEREKİR

Rudaw’a konuşan Muhammed Hacı Mahmud, Peşmerge Güçleri’nin Musul’u kurtarma operasyonuna katılıp katılmayacağına ilişkin soruya, “Öncelikle Peşmerge Güçleri’nin uluslararası bir güç olarak tanınması gerekir. Bu gerçekleştiği takdirde Musul’u kurtarma operasyonuna elbette katılabilirler” yanıtını verdi.

Yemen’de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Muhammed Hacı Mahmud, Yemen savaşının aslında İran’la savaşı olduğunu söyledi.

İSRAİL'E KARŞI BİLE BU KADAR BİRLİK OLMADILAR

Muhammed Hacı Mahmud, ilk kez Arap ülkelerinin birlik olduğuna dikkat çekerek, “Arap ülkeleri bugüne kadar İsrail’e karşı bile bu ölçüde birlik olmamıştı” dedi.

Yemen savaşında Arapların birleşmesini Kürtler için ciddi bir tehdit olarak değerlendiren KDSP Genel Sekreteri, “Bu ülkeler IŞİD’e karşı savaşta bile Yemen’de sergiledikleri tavrı sergilemediler. Bu da gösteriyor ki birgün Kürtleri hedef almaları uzak bir ihtimal değil” diye konuştu.

PSDK Genel Sekreteri, Kürtlerin bağımsızlık ilan etmesi durumunda, Araplar’ın Yemen’deki girişimi gibi bir girişimine hazır olması gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan, önceki gece Fas, Ürdün, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Katar ve Bahreyn ile birlikte Yemen’e hava operasyonu başlatmıştı.

ABD, İngiltere ve Türkiye, operasyonu desteklediklerini duyururken, Rusya, Çin ve İran karşı çıktı.

Suudi Arabistan'ın, Yemen'de Husi milislerine yönelik 100 savaş jeti ve 150 bin askerle başlattığı operasyona Mısır 25, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 30 savaş uçağıyla destek veriyor.