O polise 6 yıl istendi

O polise 6 yıl istendi

Cemevi'nde Uğur Kurt'u vuran polis hakkında 6 yıla kadar hapis istendi.

Uğur Kurt'un Okmeydanı Cemevi'nde bir cenaze törenine katılmak için beklerken ölümüne neden olan polisin 3 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

Mayıs ayında Berkin Elvan için Okmeydanı’nda yapılmak istenen eyleme polis müdahale etmişti. Göstericilerin polise taş ve molotof attığı olaylar sırasında zırhlı polis aracına molotof isabet etmişti. Son anda yanmaktan kurtulan polisler havaya ateş etmişti. Bu olaylar sırasında cenaze için cemevi bahçesinde bulunan Uğur Kurt’a kurşun isabet etmiş ve hayatını kaybetmişti.

Yapılan incelemede Kurt’un ölümüne neden olan kurşunun polis memuru Sezgin K.’nın tabancasından çıktığı belirlendi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada iddianame hazırlandı. İddianamede tek şüpheli olarak Sezgin K. yer aldı.

 Olay gününün anlatıldığı iddianamede polis memuru Sezgin K.’nın 21 Ağustos’ta savcılıkta verdiği, “Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran bana seslenen kimse de olmadı” dediği belirtildi.

Olayda kasıt olmadığını belirten savcılık, polis memuru hakkında ‘Taksirle öldürme’ (Dikkatsizlik, tedbirsizlik, meslekte acemilik veya düzene, buyruklara ve talimata uymazlıktan doğan, istemeyerek gerçekleştirilen suç) suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame onay için başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığın onay vermesi halinde iddianame Asliye Ceza Mahkemesine gönderilecek.