O şehir için korkutan açıklama !

O şehir için korkutan açıklama !

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım: "Siirt'te işler kontrolden çıkabilir.."

Siirt’te de hak ihlalleri 7 Haziran’dan bu yana periyodik olarak arttığını, AKP’nin bu ildeki baskıları görmezden geldiğini belirten HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, işlerin kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu. Taraf'tan Güler Yılmaz'ın haberine göre Yıldırım, “Buradan uyarmak istiyorum. Anayasa ve hukukun hiç edildiği bu ortamda işler kontrolden çıkabilir. Çünkü bilanço ağırlaşmaktadır. HDP Hukuk Komisyonu verilerine göre; 24 Temmuz’dan bu yana 1628 gözaltı, 298 tutuklama ve 76 sivil ölüm gerçekleşmiştir. Artık tek bir insanımızın bile ölmediği bir yaşam için biz siyasilerin bir araya gelip çözüm bulması şart” dedi.

‘TEK ADAMLIK HAYALİ’

Çatışma ortamının Siirt’e etkisiyle ilgili bir açıklama yapan Yıldırım şöyle dedi:”Halkın sandığa yansıttığı iradeyi beğenmeyen AKP iktidarı Türkiye’yi tekrar seçime götürürken her gün ölüm, kan ve gözyaşı haberleri geliyor. Bu ölüm ve acılar, tek adam ve tek parti hayalleri olanların çözüm ve barış sürecini sonlandırmasının sonuçlarıdır. Bugün Silvan, Lice, Varto, Silopi ve Yüksekova’da yaşananlar, işin 90’lı yıllardan bile öteye gittiğini gösteriyor. Adeta İsrailvari bir şekilde sokaklar ve mahallelerde evler hedef alınmakta, evler yakılmaktadır. Keyfi olarak özel güvenlik bölgeleri ilan edilmekte ve buralarda her türlü OHAL uygulamaları yapılmaktadır.

Belediye eş başkanları görevden alınmakta, halkın yönetimi ile ilgili düşüncelerinden dolayı tutuklanmaktadır. Özellikle imamlara yönelik baskılar, soruşturmalar ve sınırı olmayan gözaltılar bir yıldırma politikası olarak karşımıza çıkmıştır. Bütün bunlar, toplumun yalnızlaştırılması ve siyasal örgütlenmeye yönelik saldırılardır. Bugün “Seni başbakan yaptık ama başkan yaptırmayacağız” diyen Siirt cezalandırılıyor. İki aylık süreçte İHD verilerine göre; Siirt’te 1 polis memuru, 8 asker ve 1 sivil hayatını kaybederken 23 polis de yaralandı. Yapılan baskınlarla 40 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 17 kişi tutuklandı. Halkımızın mutluluğu ve çocuklarımızın geleceği için egolar bir kenara bırakılarak partiler ve STK’lar barış etrafında buluşmalıdır.”