O şirkete tepkiler çığ gibi büyüyor !

O şirkete tepkiler çığ gibi büyüyor !

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşinin katıldığı bir etkinlikten CHA muhabirinin yaka paça çıkarılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı programda Cihan Haber Ajansı ekibi, ‘akreditasyonu olmadığı’ iddiasıyla yaka paça dışarı çıkartıldı.

Meslektaşlarının gözü önünde dışarı atılan Cihan muhabiri Hüseyin Aydın, gözyaşları içerisinde yapılanları ‘utanç verici’ olarak niteledi.

Cihan muhabiri Hüseyin Aydın ve kameraman Mehmet Büyük, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi tarafından içeri alındıkları programın yapılacağı otel salonundan bir süre sonra davetiyeleri olmadığı gerekçesiyle sponsor firma Avea’nın görevlileri tarafından zorla dışarı çıkarıldı. Programı takip eden diğer gazetecilerden bazılarının da davetiyeleri olmadığı halde takip ettiklerini söylemelerine rağmen, Cihan ekibinin sadece salondan değil, otelin dışına kadar çıkartılmaları bütük tepki çekti.
 
BASIN MESLEK KURULUŞLARINDAN KINAMA

Basın Konseyi, gazetecilerin görevleri başında alıkonulmasını kınadığını açıkladı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından yapılan açıkalamada da, “Gazetecilerin görev yapmalarını engelleyen zihniyeti ve eylemlerini kınıyor, her türlü ayrımcılığa karşı olduğumuzu tekrarlıyoruz.” denildi. Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu ise Cihan Haber Ajansı ekibine yönelik akreditasyona tepkisini, telefonundan çıkardığı Avea sim kartını kırarak gösterdi. Topcuoğlu, gazetecilere uygulanan yasaklara sert çıkarak, “Böyle bir saçmalık, bırakın demokrasiyi muz cumhuriyetlerinde yaşansa maymunlar güler.” diye konuştu.

Sosyal medyada ise tepkiler çığ gibi büyüdü. Twitter, Facebook ve Youtube gibi popüler kanallarda uygulamayı eleştiren yüzlerce yorum yapıldı. Twitter'da "#AveayıKINIYORUM" başlığı altında yapılan paylaşımlar kısa sürede TT listesinde birinci sıraya yükseldi ve uzun süre üst sıralarda kaldı.

İŞTE TWİTTER'DAN GELEN TEPKİLER;

avea1.jpg

avea2.jpg

avea3.jpg