O televizyon kanalı İmralı'ya gitti mi ?

O televizyon kanalı İmralı'ya gitti mi ?

Bir televizyon ekibinin İmralı Adası’na gittiği ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ateşkes çağrısı yapma ihtimali olduğu iddia edildi.

Merkezi Kuzey Irak olan Rûdaw’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye, göre, geçtiğimiz hafta bir televizyon ekibi, Öcalan’ın hükümlü olarak bulunduğu İmralı’ya götürüldü.

Rûdaw’a konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Televizyon ekibinin görüştüğüne dair değil, görüşeceği yönünde duyumlarımız var” dedi.
 
Bilgen, “Akil İnsanlar Heyeti”nden bir grubun PKK lideriyle görüşeceğini duyduklarını da aktardı.
 
Rûdaw’a konuşan AK Parti Mardin milletvekili Orhan Miroglu ise, “Bir tv kanalında çalışan birinden Öcalan ile görüşüldüğünü öğrendiğini” söyledi.

''1 EYLÜL'DE MESAJ VERECEK"

Miroğlu, “Öcalan’ın 1 Eylül’de barış mesajı verecegi ve silahların susturulmasını isteyeceği ifade ediliyor. Ama hükümet tarafından teyit edilmis bir bilgi duymadım” dedi.
 
Miroğlu, “Eğer Öcalan isterse, hükümet televizyon ekibinin kendisiyle görüşmesine izin verir” diye konuştu.
 
Türkiye ile PKK arasında yeniden başlayan çatışmalar ikinci ayını doldurmak üzere.

RAMAZAN TOPDEMİR İDDİA ETMİŞTİ

En son Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir, Öcalan'ın 1 Eylül'de barış çağrısı yapacağını iddia etmişti.
 
CNN Türk'te bir programa katılan Topdemir, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim hükümetine bakan vermesinin Kürt toplumunda "siyasal kazanım" olarak yorumlandığını ve AK Parti ile buzların eridiğini belirterek, Öcalan'ın insiyatif alarak sahneye çıkacağını öne sürmüştü.
 
Türkiye ile PKK arasında arabuluculuk yapan ve “Balıkçı” lakabıyla bilinen İlhami Işık ise, Rûdaw’a verdiği röportajda, Öcalan’ın yakın zamanda konuşacabileceğini söylemişti.