O ülkde Eurovision'dan çekiliyor mu ?

O ülkde Eurovision'dan çekiliyor mu ?
Güncelleme:

Eurovision şarkı yarışmasında sondan ikinci olan Fransa'da "Eurovision'dan çekilme" tartışması başladı.

Hafta sonu Danimarka'da düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasını sondan ikinci tamamlayan Fransa'da "Eurovision'dan çekilme" tartışması başladı.

Yarışmada Fransa'yı temsil eden şarkıcı Lisa Angell'in "siyaset ve müzik bir arada yürümüyor" açıklamasının ardından, yarışmayı canlı yayımlayan France 2 kanalının eğlence programları daire müdürü Nathalie André de Fransız medyasına yaptığı açıklamada "Kararı verecek ben değilim ama artık katılmayalım" şeklinde konuştu.

France 2'nin de bağlı olduğu Fransız kamu kanalları birliği France Televisions ise "Eurovision'a ayrılan TV programının kaldırılması söz konusu değil. Eurovision şarkı yarışmasının yayımlanmasına devam edilecektir" şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak açıklamada Fransa'nın gelecek yıl yarışmaya katılıp katılmayacağı konusunda ayrıntı verilmedi.

Jeopolitik nedenler ve bazı lobilerin yönlendirmesiyle oy kullanılması nedeniyle Eurovision Fransa'da son yıllarda "maskaralık" olarak yorumlanıyor. Yarışmayı en son 1977 yılında Marie Myriam tarafından seslendirilen "L'oiseau et l'enfant" adlı şarkıyla kazanan Fransa, 2012 yılında 22'inci, 2013 yılında 23'üncü, 2014 yılında ise sonuncu olmuştu.

Etiketler fransa eurovision