O yapı sonunda yıkıldı !

O yapı sonunda yıkıldı !

İstanbul'daki tarihi Süleymaniye Camii avlusuna yapılan kaçak büfe yıkıldı.

Türkiye'nin en önemli kültür miraslarından Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin avlusundaki kaçak kafe kaldırıldı.

Zaman'dan Sevde Nur Tunç'un haberine göre avlu, yerli ve yabancı turistlere açıldı. Gürsoy İnşaat'ın 2007'de restorasyon amacıyla girip bir daha çıkmadığı cami avlusunda yer alan kaçak kafede cuma namazı için camiye gelen siyasetçiler ve üst düzey bürokratlar ağırlanıyordu.

Cami avlusunun Haliç'e bakan seyir terasını da içine alan avludaki kafe, kamuoyunda oluşan tepkiler sonucunda kaldırılarak vatandaşa açıldı. Süleymaniye Camii'nin restorasyonu için 2007 yılında işe başlayan Gürsoy İnşaat, çalışmalarını 2010'da tamamladı.

İnşaat şirketi, bu tarihten itibaren Kanuni ve Hürrem Sultan türbelerini bedelsiz restore etmeye başladı. Türbeler, Temmuz 2013'te ziyarete açılırken, avludaki şantiye 1 yıldır kaldırılmamıştı. Haliç'e bakan şantiye alanında sadece seçkin kişilerin ağırlandığı kaçak bir kafe yapıldığı ortaya çıkmıştı. Başta siyasetçiler, üst düzey bürokrat ve VIP konuklarının ağırlandığı kafeyi, Zaman görüntülemiş, haberi 9 Kasım'da yayımlamıştı.