Obama, Afganistan Devlet Başkanı Ganiyi Beyaz Sarayda ağırlayacak

Obama, Afganistan Devlet Başkanı Ganiyi Beyaz Sarayda ağırlayacak

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’yle mart ayında Beyaz Saray’da bir araya gelecek.Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama’nın, 24...

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’yle mart ayında Beyaz Saray’da bir araya gelecek.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama’nın, 24 Mart’ta Beyaz Saray'da, Afganistan Devlet Başkanı Gani ve İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile beraberindeki heyeti kabul edeceği bildirildi.

Obama’nın Afgan heyetle çalışma yemeğinde bir araya geleceği ifade edilen açıklamada, liderlerin güvenlik, ekonomik kalkınmanın da aralarında bulunduğu bir dizi konuyu ele alacağı aktarıldıi.

Obama ve Gani’nin, Afganistan’ın tarihinde ilk demokratik iktidar değişikliğini sağlayan 2014’teki başkanlık seçiminin ardından ilk kez Beyaz Saray’da görüşeceklerine vurgu yapılan açıklamada, Gani ve beraberindeki heyetin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ev sahipliğinde Camp David’de yapılacak yüksek düzeyli stratejik toplantıya da katılacağı ifade edildi.

Gani’nin ziyaretinin iki ülke arasındaki devam eden işbirliğini ve ABD’nin, bölgesel güvenliği artırma ve son 13 yılda elde edilen başarının sürdürülmesi için ABD-Afganistan stratejik ortaklığına yönelik taahhüdünü vurguladığı da belirtildi.