Obama hindileri affetti

Obama hindileri affetti
Güncelleme:

ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray'da düzenlenen Şükran Günü töreninde 2 hindinin canını bağışladı.

Amerikalıların internet aracılığıyla katıldıkları anketle seçilen Cheese ve Mac adlı hindiler, Ulusal Şükran Günü Hindileri olmaya hak kazandı. Obama’nn canını bağışladığı Cheese adlı hindi birinci seçilirken, Mac adlı öteki hindi de kesilmekten kurtuldu.

Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’nde (Rose Garden) düzenlenmesi planlanan ancak hava koşullarının el vermemesi yüzünden Doğu Odası’nda yapılan törende Başkan Obama, göçmenlik konusunda aldığı kararlar nedeniyle kendisini yetkilerini aşmakla suçlayan muhalefete de şakayla karışık mesaj göndermeyi de ihmal etmedi. Esprili bir dille ayın en çok konuşulacak başkanlık kararını vereceğini belirten Obama, “Bugün, bütünüyle yasal yetkilerime dayanan bir eylemi yerine getiriyorum” dedi. Kızları Sasha ve Malia’nın eşlik ettiği Obama, konuşmasının ardından elini masanın üzerine konulan hindinin başına doğru uzatarak “Cheese bağışlanmak için burdasın” dedi.

ABD’de kasım ayının son perşembe günü kutlanan Şükran Günü’nde geleneksel olarak hindi yemeği yapılıyor. Şükran Günü öncesinde binlerce hindinin kesildiği ülkede bir hindi ‘Ulusal Şükran Günü Hindisi’ seçilerek canı başkan tarafından bağışlanıyor.

Obama hindileri affetti - Resim : 1

1863′de Başkan Abraham Lincoln Şükran Günü’nün ulusal bayram olmasını önermesi, ancak 1941′de Kongre’de karara bağlanan Şükran Günü kutlaması, her yılın kasım ayının son perşembesi yapılıyor. Şükran Günü Kızılderililer arasında ise Yas Günü olarak anılıyor.