Obama, Netanyahu ile görüştü

Obama, Netanyahu ile görüştü
Güncelleme:

ABD Başkanı Obama, Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü.

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşerek, kendisine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bir ateşkes üzerinde çalışmak üzere yakında Kahire'ye gideceği bilgisini verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama ve Netanyahu bu sabah Gazze'deki durumla ilgili olarak son üç gün içerisinde ikinci kez telefonda görüştü.

Açıklamada, Obama'nın görüşmede, "İsrail'in devam eden askeri operasyonunu ele alarak, Hamas tarafından İsrail'e yönelik saldırıları bir kez daha kınadığı ve İsrail'in kendisini savunma hakkını yeniden teyit ettiği" belirtildi.

Obama'nın, "Gazze'de giderek artan sayıda Filistinli sivil ölümleri ve İsrailli askerlerin kaybı dahil olmak üzere artan can kaybına dair ciddi endişesini de dile getirdiği" kaydedildi. Obama görüşmede Netanyahu'yu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Kasım 2012'deki ateşkese geri dönülmesini temel alan bir "düşmanlıkların sona erdirilmesi" anlaşmasına acilen ulaşılması yönünde çaba göstermek için yakında Kahire'ye gideceği yönünde bilgilendirdi. ABD'nin derhal bir ateşkesin yürürlüğe konması için İsrail ve bölgesel ortaklarla yakından çalışacağının altını çizen Obama, Gazze'de ve İsrail'de sivillerin korunması gerekliliğini vurguladı.