Obama'ya güven kalmadı !

Obama'ya güven kalmadı !
Güncelleme:

Yapılan araştırmalara göre ABD'li vatandaşların Obama'yı en acil tehlike olarak gördükleri sonucu çıktı.

Yeni yapılan bir internet anketinin sonuçlarına göre, Cumhuriyetçilerin %34'ü Obama'yı acil bir tehdit olarak görüyor

ABD'deki Cumhuriyetçi Parti destekçilerinin üçte biri, Rus Devlet BaşkanıVladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan ziyade Başkan Barack Obama'nın ABD için acil bir tehdit teşkil ettiğine inanıyor.

Habertürk'ün haberine göre 2.809 Amerikalı'ya bir dizi ülke, organizasyon ve insanın ABD'ye 1'den 5'e kadar ne derece bir acil tehdit oluşturduğunu soran Reuters/Ipsos'un internetanketinin sonuçlarına göre, Cumhuriyetçilerin %34'ü Obama'yı acil bir tehdit olarak görüyor. Bu sayı, Ukrayna'da saldırganlık ile suçlanan Putin'i (%25) ve kendi vatandaşları üzerinde klor gazı ile misket bombası kullandığı iddia edilen Esad'ı (%23) geride bırakıyor.

"ABD politikasındaki kutuplaşma göz önünde bulundurulduğunda sonuçlar o kadar da şaşırtıcı değil" yorumunu yapan sosyolog Barry Glassner'a göre, "genellikle iktidardaki kişi öcüleştiriliyor." Glassner, 2016 başkanlık seçimlerinde de yine insanların korkuları üzerinden kampanya yürütüleceğini tahmin ediyor. "Burada televizyon ve ABD siyaseti korkulardan epey faydalanıyor" diyor.

16-24 Mart arasında yapılan Ipsos anketi 1000'in üzerine Demokrat ve bir o kadar da Cumhuriyetçi vatandaş üzerinde gerçekleştirildi. İki partinin destekçilerinin de yaklaşık dörtte biri, diğer partiyi bir tehdit olarak görüyor.

Reuters'ın yer verdiği habere göre anket katılımcıları en çok olası terör saldırılarından endişe ediyordu. IŞİD militanları katılımcıların %58'i, el Kaide militanları ise %43'ü tarafından acil tehdit olarak sınıflanırken, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un için bu oran %34 ve İran lideri Ayetullah Ali Hamaney için %27'ydi.

İlginç bir nokta da Demokratların Cumhuriyetçilere göre iklim değişikliğikonusunda daha endişeli olmasıydı. Demokratların %33'ü küresel iklim değişikliği sorunu acil tehdit olarak görürken, Cumhuriyetçilerin %27'si bunun hiçbir tehdit teşkil etmediğini söyledi.