Öcalan da listeye girdi

Öcalan da listeye girdi

Metropoll Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, Eylül ayında yapılan "En güvenilir liderler" çalışmasını paylaştı.

Metropoll'ün toplam 26 ilde 1876 kişiyle yaptığı anket sonuçlarına göre mevcut siyasi parti liderleri arasında halkın en çok güvendiği isim Ahmet Davutoğlu. Davutoğlu'nun oy oranı% 38,7. Hemen ardından ikinci sırada gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise% 15,2...

Liderlerin beğeni durumuna bakıldığında ise Erdoğan% 50'lik beğeni düzeyiyle birinci sırada. Ankette dikkat çeken en büyük ayrıntı ise, Haziran 2013'te beğeni oranı% 33,5 olan Fethullah Gülen'in Eylül 2014'te Abdullah Öcalan'ın bile gerisinde kalarak% 3,3 ile son sırada yer alması. Abdullah Öcalan ise% 3,8'lik oranıyla Fethullah Gülen'in hemen üstünde yer alıyor...
 
untitled-4-004.jpgİşte Metropoll Araştırma Şirketi'nin paylaştığı anket sonuçları:

DAVUTOĞLU YÜZDE 38

En güvenilen siyasi parti liderleri skalasında Davutoğlu% 38.7, Kılıçdaroğlu% 15, Bahçeli%10, Demirtaş% 6'dır. Davutoğlu listeye oldukça yüksek bir güven düzeyi ile başlamıştır. Erdoğan'a duyulan% 43 düzeyindeki güvenden çok farklı görülmemektedir. Erdoğan'a duylan güveni çok büyük ölçüde devraldığı anlaşılmaktadır. Bir önceki aya göre Kılıçdaroğlu'na güven 3 puan, Bahçeli'ye güven ise 5 puan artmıştır.Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Demirtaş'a güven 5 puan düşmüş görülmektedir.
 
GÜLEN ÖCALAN'IN BİLE GERİSİNDE
 
Liderlerin beğeni durumuna baktığımızda Erdoğan% 50'lik beğeni düzeyiyle birinci sırada bulunmaktadır. Ağustos ayına göre 1 puanlık bir düşüş vardır. İkinci en beğenilen lider% 44 ile Davutoğlu'dur. Ağustos ayına göre Davutoğlu'nun beğeni seviyesinde 1 puanlık bir artış görülmektedir. Üçüncü sırada%21 oranla gelen isim Kılıçdaroğlu'dur. Geçen aya göre 3 puanlık bir gerileme vardır. Bahçeli% 18'lik beğeni oranıyla dördüncü sıradadır. Demirtaş'ın beğeni oranı% 12'dir. Öcalan'ın beğeni oranı% 4, Gülen'in ise% 3'tür.