Öcalan Meclis'e mi giriyor ?

Öcalan Meclis'e mi giriyor ?

HDP'li İdris Baluken, Abdullah Öcalan'ın dinlenmesi için Meclis'te komisyon oluşturulmasını talep etti.

HDP'li Baluken, komisyon kurulmasını ve Abdullah Öcalan'ın dinlenmesini talep etti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM’de bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun ilk işinin Abdullah Öcalan’ı dinlemek olması gerektiğini iddia etti. Baluken’in bu talebi gerçekleşirse teröristbaşı Öcalan, TBMM’ye gelecek…

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm sürecinde gelinen aşamada izleme kurulu, sekreterya ile birlikte Meclis’te bir komisyonun kurulması gerektiğini belirterek, “Hakikatleri ortaya çıkarma, yüzleşme ve helalleşmeyi sağlamaya çalışacak böyle bir komisyonun ilk işi Abdullah Öcalan’ı dinlemek olacak. Tabii bunun yöntemi tartışılabilir, komisyon mu İmralı’ya gidecek, Öcalan mı Meclis’e gelecek, ya da görüntülü mü konuşacak. Bütün bunlar tartışılabilir” şeklinde konuştu.

“DAVET EDECEĞİM SÖZÜNÜ, DAVET EDİYORUM ŞEKLİNDE AÇIKLAYIN”

İmralı heyeti üyesi ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, hükümet ile İmralı heyetinin ortak çözüm süreci açıklamasının perde arkasını katıldığı bir televizyon programında anlattı.

Gelinen aşamada izleme kurulu, sekreterya ile birlikte Meclis’te bir komisyon kurulması gerektiğini de belirten Baluken, şöyle konuştu:

“Bunun için iki yöntem var. Herhangi bir partinin verdiği bir önerge ile böyle bir komisyon kurulabilir, ama bunun handikapları var. Bu yolla bir komisyon kurulursa sandalye sayasına göre bir dağılım olacak o zaman hakimiyet AKP’de olacak. İkinci yöntem bu kadar önemli bir meselede, bu komisyonun kanun teklifi ile kurulması teklifidir. Bu kanun teklifi ile böyle bir komisyon kurulursa üye vermek isteyen partilerin temsiline dayalı bir komisyon oluşacak. Bu komisyon hakikatleri ortaya çıkarma, yüzleşme ve helalleşmeyi sağlamaya çalışacak böyle bir komisyonun ilk işi Öcalan’ı dinlemek olacak. Tabii bunun yöntemi tartışılabilir, komisyon mu İmralı’ya gidecek, Öcalan mı Meclis’e gelecek, ya da görüntülü mü konuşacak. Bütün bunlar tartışılabilir. Ama bu komisyonun ilk mesaisi Kürt meselesinin bütün dinamikleri, Öcalan olacak” şeklinde konuştu.