Öcalan serbest kalacak mı ? Hükümet açıkladı

Öcalan serbest kalacak mı ? Hükümet açıkladı

PKK elebaşlarından Karayılan'ın ''Öcalan 2015 yılında serbest kalacak'' açıklamasına Yalçın Akdoğan yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın Abdullah Öcalan’ın 2015 yılında serbest kalacağı açıklamasını, "Onun bunun ne dediğinin bir önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Yani sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Vatandaşlarımız hükümeti takip etsinler, meşru siyaset kurumunun ne dediğine baksınlar. Her sabah düne uyananlar bugünü yakalayamaz" sözleriyle yorumladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret etti. Vali Küçük’ten kente ilişkin bilgiler alan Akdoğan, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tatil fırsatı bulunca Avrupa’ya değil vatandaşlarla kucaklaşmak ve genel tabloyu görmek amacıyla bölge illerine geldiklerini anlatan Akdoğan, çözüm süreciyle birlikte bölgede ciddi normalleşme yaşandığını ifade etti.

"TÜRBÜLANS MEYDANA GETİRDİ"

Devam eden çözüm süreciyle birlikte bölgede canlılık yaşandığını, Kobani olayları ile olumlu gidişata sekte vurulduğunu anlatan Akdoğan şöyle konuştu:

"Son yaşadığımız 6-8 Ekim olaylarında bildiğiniz gibi bir türbülans meydana getirmişti. Olumlu gidişata bir sekte vurmuştu. Daha sonra tekrar sürecin ivme kazanmasıyla bölgede ciddi bir normalleşme yaşandığını söyleyebiliriz. Bu normalleşme tabii ki önce insanımızın huzuru, güvenliği ve gelişimi ve çocuklarının istikbale için önem taşıyor.

1802022.jpg

"KALKINDIRMA İÇİN HAREKETE GEÇTİK"

Her alanda bölgenin gelişmesinde biz memnuniyet duyuyoruz. Yılların birikimiyle bölgede birçok mesele iç içe geçmiştir. Terör bunlardan bir tanesiydi. Bunun ürettiği sorunlar vardı. Hükümet olarak bölgeyi kalkındırmak için harekete geçtik. Bölgeler arası farkların giderilmesi için çok ciddi bir yatırım seferberliğini başlattık.

100 milyar doların üzerinde bölgeye yatırım yaptık. Bölgenin kalkınması için ciddi çabamız oldu. İnsanımıza sahip çıkmak ve kucaklamak için çok ciddi bir hizmet seferberliğini başlattık. Sosyal politikalarla insanlarımıza sahip çıktık. Kürtçenin gelişmesi başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi içinde çok ciddi demokratikleşme reformlarını hayatta geçirdik. Dediğimiz gibi normalleşme öncelikle insanlarımızın geleceğine daha aydınlık bakmasına sebep oluyor. İnsanımızın umudu yeşerdikçe bizimde sevincimiz artıyor."

SAİD NURSİ’NİN TALEBESİ BALIKLIGÖL’E DEFNEDİLECEK

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara’da hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi’nin son talebelerinden Abdülkadir Badıllı’nın Şanlıurfa’da toprağa verileceğini de belirterek, "Ailesinin, cenazesini Balıklıgöl ya da Ulu Cami civarına defnedilmesi için bir talebi oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’da da konuyla ilgili talimatta bulundu. Bu çerçevede gerekli düzenleme yapılacak. İnşallah cenazeye ben de katılacağım" dedi.

SÜRECİ SAĞDUYUYLA DEVAM ETTİRMEMİZ LAZIM

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın çözüm süreci amacına ulaşması ile Abdullah Öcalan’ın 2015 yılı Nisan ayında yapılacak kongreye katılacağı yönündeki açıklamasına ilişkin yöneltilen soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Onun bunun ne dediğinin bir önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Yani sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Vatandaşlarımız hükümeti takip etsinler, meşru siyaset kurumunun ne dediğine baksınlar. Zaman zaman günü kavrayamayan, zamanın ruhunu anlayamayan birtakım açıklamalar yapılabiliyor. Bunun için geçmişe takılıp kalmanın bir anlamın yoktur. Her Sabah düne uyananlar bugünü yakalayamaz. 10 binlerce insan hayatını kaybetti. Bunlar bizim insanlarımız, bu yüzden geleceğe odaklanmamız gerekiyor. Nihai çözüme ulaşmak için herkesin sorumlu davranması, yapıcı katkıda bulunması gerekiyor. Dolayısıyla bu süreci sağduyuyla devam ettirmemiz lazım."

Yalçın Akdoğan, valiliğinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti, ardından cuma namazı için Balıklıgöl platosunda bulunan Dergah Camisi’ne geçti.