''Öcalan'ın cezaevinde kalması anlamsız''

''Öcalan'ın cezaevinde kalması anlamsız''

Levent Gültekin, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, çözüm süreci ve Kobani'deki PYD-IŞİD çatışmasını değerlendirdi.

Ortadoğu'nun giderek bataklığa dönüştüğünü söyleyen Gültekin, Türkiye'de cezaevinde olması gereken binlerce kişinin elini kolunu sallayarak dolaştığı bir dönemde, Öcalan'ın cezaevinde olmasının da ayrı bir çelişki ve haksızlık olduğunu iddia etti.

 ÖCALAN İLE MÜZAKERE NOKTASINA GELMEK LAZIM
 
Çözüm sürecinde Öcalan'ın pozisyonuyla ilgili de oldukça ilginç açıklamalarda bulunan Gültekin, yeni durumda Türkiye'nin Öcalan ile müzakere masasına oturabilme noktasına gelmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin bu saatten sonra Öcalan gibi bir tartışmayı geride bırakması gerektiğini de anlatan Gültekin canlı yayında şunları söyledi:
 
"Türkiye'nin Öcalan ile müzakere masasına oturabilme noktasına gelmesi lazım. Türkiye'nin artık Öcalan'ın cezaevinde kalıp kalmaması tartışması gerekiyor. Bunu şundan söylüyorum: Türkiye'de hapiste olması gereken o kadar insan var ki, elini kolunu salayarak dolaşıyor. Bu anlamda Öcalan'ın cezaevinde kalması başlı başına haksızlık bu durumda. 
 
"ÖCALAN'IN İÇERİDE KALMASININ ANLAMI YOK"

Türkiye'yi devlet olmaktan çıkaran, toplum olmaktan çıkaran, şehirlerini mahveden bir sürü insan elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Öcalan'ın eğer bu saatten sonra gerçekten bir barış, kardeşlik ortamı oluşacaksa, Öcalan'ın içeride kalmasının hiçbir anlamı yok. 
 
"DEVLET OLMAKTAN ÇIKTIK"
 
Burada Türkiye'nin son 50 yıldır yönetiminde bulunmuş herkesi kastediyorum. Kim şehirlerimizi şehir olmaktan çıkarmışsa, kim toplumumuzun arasında nifak soktuysa. Huzurumuz kalmadı. Devlet olmaktan çıkmışız.