Odatv davasında bomba !

Odatv davasında bomba !

Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'la beraber 13 kişinin yargılandığı Odatv davası ilk defa görülmeye başlandı.

13 sanıklı Odatv davası özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından 414 gün sonra yeni mahkemesinde ilk defa görülmeye başlandı. Mahkemede, bilirkişi raporu hazırlatılan Adli Bilişim Mühendisi Tuncay Beşikçi dinlendi.

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Duruşma, TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yasayla kapatılmasının ardından yeni mahkemede görüldü.

NEDİM ŞENER KATILMADI

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, Yalçın Küçük ve eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul'un da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık katıldı.

Sanıklardan gazeteci Nedim Şener ve Mümtaz İdil'in gelmediği duruşmada, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ve Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek de izleyici olarak yer aldı. Aynı zamanda avukat olan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat da duruşmada sanıklardan Soner Yalçın'ı temsil etti.

Söz alan bazı sanıkların avukatı Hüseyin Ersöz, hazır bulundurduğu bilirkişi Tuncay Beşikçi'nin dinlenilmesini istedi. Ersöz, aynı zamanda mahkemeye bilirkişi raporunu da sundu.

"VİRÜSLE KOPYALANAN DOSYALAR..."

Mahkeme heyetince talebin kabul edilmesi üzerine dinlenilen Beşikçi, ele geçirilen bilgisayardaki 328 adet dosyayı incelediğini belirterek, "Yabancı bir bilgisayarda yaratılıp, bilgisayara 'truva atı' adlı virüsle kopyalanan dosyalar bulduğunu, bu virüslerin maille geldiğini, bunun dosyalara giriş imkanı yarattığını, tarihlerde ve saatlerde çelişkiler gördüğünü, değişiklikler yapıldığını" öne sürdü.

41 YILA KADAR DEĞİŞEN CEZALAR

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamede, Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak yer alırken, Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli sanık olarak bulunuyor. Sanıklar hakkında 7,5 yıldan 41 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

DHA & AA