Ödemiş Kaymakamı Ateşoğlu Öykam’a Hayran Kaldı

Ödemiş Kaymakamı Ateşoğlu Öykam’a Hayran Kaldı

Ödemiş’in yeni Kaymakamı Celil Ateşoğlu Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini ziyaret etti. 2004-2009 döneminde Ödemiş Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restorasyonu yaptırılan Yıldız Oteli 2009-2014 döneminde de müze haline getirilmiş ve 25 Şubat 2012

- Ödemiş’in yeni Kaymakamı Celil Ateşoğlu Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini ziyaret etti. 2004-2009 döneminde Ödemiş Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restorasyonu yaptırılan Yıldız Oteli 2009-2014 döneminde de müze haline getirilmiş ve 25 Şubat 2012’de resmi açılışı gerçekleştirilmişti.

25 Şubat 2012’den bugüne 40 bin ziyaretçi sayısı alan Ödemiş Belediyesi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) Türkiye’de de kent müzeleri içerisinde ikinci sırada yerini aldı. Kaymakam Celil Ateşoğlu Ödemiş’e gelmeden önce ÖYKAM’ı duyduğunu Ödemiş’e geldiğinden bu yana ziyaret etmek istediğini belirtti. Beraberinde Belediye Başkan Mahmut Badem ve AK Parti İlçe başkanı Ali Hadim ile birlikte ÖYKAM’ı yaklaşık 1 saat gezen Kaymakam Ateşoğlu, ÖYKAM’a emeği geçenlere teşekkür etti.

ÖYKAM sorumlularından Sezgi Yüksel müzenin ilk katındaki tarihi berber odası, tütün odası, saat odası başta olmak üzere Şükrü Saraçoğlu odası, Dr. Mustafa Bengisu odası, Efeler odası, Ödemiş odası Yıldız Oteli odası gibi odaları Kaymakam Celil Ateşoğlu’na tek tek anlattı.

Kaymakam Ateşoğlu’na müzenin ihtisas kütüphanesini ise müze sorumlularından Tuğba Akbörk anlattı. Özel arşivlerin olduğunu kaydeden Akbörk birçok eseri gözetim altında araştırmacıları açtıklarını kaydetti.

En yakın zamanda tekrar geleceğini ve daha detaylı gezeceğini incelemelerde bulunacağını söyleyen Kaymakam Celil Ateşoğlu ÖYKAM’ın örnek bir yer olduğunu söyledi. Ateşoğlu, “Ödemiş kendisine yakışır bir şekilde bir kent müzesi oluşturmuş. Ben Ödemiş’e tayinim çıktığında ÖYKAM’ı duymuştum. Ziyaret etmek bugüne nasip oldu. ÖYKAM tüm görselliği ve objeleri sergileme sanatı ile etkileyici bir müze. Şehirlerin de bir hikâyesi var. Bu hikayeleri kent müzeleri ile gelecek kuşaklara taşınması gerekiyor. Ödemiş bu işi en başarılı şekilde yapmış. Tebrik ediyorum başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

ÖDEMİŞ KAYMAKAMI ATEŞOĞLU ÖYKAM’A HAYRAN KALDI

ÖDEMİŞ KAYMAKAMI ATEŞOĞLU ÖYKAM’A HAYRAN KALDI

ÖDEMİŞ KAYMAKAMI ATEŞOĞLU ÖYKAM’A HAYRAN KALDI