Ödemiş’te Konut Fiyatları Uçuşa Geçti

Ödemiş’te Konut Fiyatları Uçuşa Geçti

Arsa fiyatlarına paralel olarak 2012 yılından bu yana yurt genelinde yüzde 10 artış gösteren konut fiyatlarının Ödemiş’teki artış oranı ise yüzde 20’yi aştı. Yüksek mimar Mualla Akgün fiyat artışların...

Arsa fiyatlarına paralel olarak 2012 yılından bu yana yurt genelinde yüzde 10 artış gösteren konut fiyatlarının Ödemiş’teki artış oranı ise yüzde 20’yi aştı. Yüksek mimar Mualla Akgün fiyat artışlarında başta arsa fiyatları olmak üzere bir çok etkenin rol oynadığını ve riskli bir döneme girildiğini söyledi.

Geçtiğimiz dönem Ödemiş Belediye Meclisi’nde görev alan serbest yüksek mimar Mualla Akgün, Ödemiş’te uçuşa geçen konut fiyatlarının artış nedenleri arasında en başta arsa fiyatlarının yüksek oluşu ve merkezi mahallelerde arsa kalmayışının olduğuna dikkati çekti.

Çevre mahallelerde eski ve riskli yapıların kentsel dönüşüme girmesi, konuta olan yoğun talep, inşaat maliyetlerinin yüksekliği, köyden kente göçün devam etmesi, konut kredilerinin özendirici olması ve sosyal donatı alanlarının talep edilmesinin de artışta etkili olduğunu sözlerine ekleyen Akgün, Dolar kurundaki yükselişin inşaat maliyetlerine de yansıdığını belirtti. Akgün, “Son günlerdeki dolar kurunun yükselmesi inşaat maliyetlerini bundan sonra da artıracak, aşağı çekmeyecektir. Daire satışlarında durgun bir dönem yaşanmaktadır. Seçim ve dolar kurunun dengesini bulması beklenmektedir. Tıkanma dönemi başlamıştır. 1995 krizi olarak adlandırılan Tansu Çiller döneminde inşat sektöründe yaşanan sıkıntılar yaşanmasın. Ödemiş halkı ruhsatı alınmış proje üzerinden arsa hisse payları verilmiş, yerinde binası olmayan, kat irtifak tapuları elinde kalmıştır. Piyasadaki müteahhitler binalar temelde, subasmanda, kaba inşaatta iken inşaat teslim edilmeden kaçmışlardır. Riskli döneme giriyoruz. Temennim Ödemişliler zarar görmesin” şeklinde konuştu.