Ödemiş’te Mandıracılar Biraraya Geldi

Ödemiş’te Mandıracılar Biraraya Geldi

Ödemiş Belediyesi’nin girişimleriyle ilçede bulunan 19 mandıra sahibi bir araya geldi. Mandıra Ön Arıtma Tesisi çalışmaları değerlendirildi.

- Ödemiş Belediyesi’nin girişimleriyle ilçede bulunan 19 mandıra sahibi bir araya geldi. Mandıra Ön Arıtma Tesisi çalışmaları değerlendirildi.

Belediye hizmet binasındaki toplantıda, yaklaşık dokuz aydır devam eden çalışmalar, gelinen nokta konusunda mandıracılar bilgilendirildi.

Mandıra sahipleri toplantıda, tesisin yapımı için belediyenin desteğinden dolayı Belediye Başkanı Bekir Keskin’e teşekkür ettiler. Ayrıca Ödemiş ilçe merkezi dışında bulunan 4 mandıranın peynir yıkama sularının toplanması için tanker alınması konusunda da görüşmeler yaptılar.

Başkan Keskin, sürdürülen çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Belediyemiz tarafından işletilen tesisin, çok ortaklı anonim şirketi kurularak işletmesinin yeni kurulacak şirkete devredilmesi konusunda görüşmeler yaptık. Şirket kurulduğu takdirde, tanker alınarak kent merkezi dışında bulunan mandıralardan peynir yıkama suları rahatlıkla toplanacak.”

2012 HAZİRAN AYINDA HİZMETE GİRDİ

Ödemiş Belediyesi, ilçedeki süt ve süt ürünü üreticilerine destek olmak ve kent ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla süt ürünleri, park ve bahçe bitkileri üreticileri, ayakkabıcılık gibi birçok sektör için oluşturduğu projeler içinde yer alan ve Türkiye çapında örnek bir işbirliği çalışması olarak gösterilen Mandıracılar Ön Arıtma Tesisi, 12 Haziran 2012 tarihinde hizmete sunulmuştu.

Ön arıtma tesisleri, mevcut atıksu arıtma tesisi yanında hizmet veriyor. Çevreye ve Küçükmenderes nehrine zararlı atık yayan mandıra yıkama sularının arıtılması amacıyla kurulan tesis ile 9 bin metre uzunluğunda ayrı bir kolektör hattı yapılarak, mandıralardan çıkan yıkama sularının ön arıtma tesisine kadar deşarjı sağlanıyor.