Ödüllü Aşçı İsmail Aydoğaner, Başarılarını Anlattı

Ödüllü Aşçı İsmail Aydoğaner, Başarılarını Anlattı

DANİMARKA’da yaşayan ödüllü Türk aşçı İsmail Aldoğaner, Herning şehrinde bir Türk’e ait 'Fiyasko' adlı restoranda konuklarına özel yemekler hazırlayarak meslekteki başarısını bir kez daha ortaya koydu.Danimarka’nın Holsterbro şehrindeki...

DANİMARKA’da yaşayan ödüllü Türk aşçı İsmail Aldoğaner, Herning şehrinde bir Türk’e ait 'Fiyasko' adlı restoranda konuklarına özel yemekler hazırlayarak meslekteki başarısını bir kez daha ortaya koydu.

Danimarka’nın Holsterbro şehrindeki 'Kayaların altında' adlı restoranında, Kraliçe Margrethe’nin eşi Prens Henrik, Başbakan Rasmussen gibi ünlü konukları ağırlayan ve Prens Henrik’ten teşekkür mektubu alan İsmail Aydoğaner bu kez hünerini, Emekli Amiral Türker Ertürk ile eşi, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Türk basın mensuplarına hazırladığı yemeklerle gösterdi. Geçtiğimiz aylarda Danimarka Gıda Maddelerini Geliştirme Bilim Merkezi tarafından düzenlenen 'yılın yemekleri' galasının yemeklerini yaparak ödül alan İsmail Aydoğaner, misafir aşçı olduğu mutfakta aldığı ödüllerden sonra kendisine tekliflerin arttığını belirterek, "Bildiğiniz gibi Michelin ayarındaki Slowfood beni ve restoranımızı en iyi servis sunan ve en iyi şef ödülüne layık gördü. Ayrıca yılın restoranı ve şefleri yarışmasında Noma'dan sonra ikinci seçildik. Şef garsonumuz Kevin Agerbo Paendura en iyi ikinci şef garson seçildi. Tabi bu başarılar üzerine çok teklifler almaya başladım ama benim kendi restoranım var. Orada kalmayı tercih ediyorum, teklifleri kabul etmiyorum. Bugün Türkiye’den konuklarımız gelmiş, sizler geldiniz ve Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri akşam yemeğini bir Türk restoranında yemek isteyince ben de misafir aşçı olarak sizlere özel yemekler yapmak istedim" dedi.

Bolu Mengenli Aydoğaner, Danimarkalılar'ın Türk yemeklerini özellikle Fransız ve Türk mutfağı karışımını çok sevdiklerini belirterek Türk yemeklerinden en çok patlıcan yemeklerine ilgi gösterdiklerini söyledi. İsmail Aydoğaner, başarısını azmi yanı sıra, baba ve dededen öğrendiklerine borçlu olduğunu söyledi. Aydoğaner’in konukları, hayatlarında hiç bu kadar lezzetli yemek yemediklerini belirterek, "Lezzet hayatımızda hiç tatmadığımız bir lezzet. Sunum öyle. Kendisini başarılarından dolayı kutluyor ve Danimarka gibi bir ülkede böyle başarılı bir aşçımız olduğu için gurur duyuyoruz" dedi. Yemek saz eşliğinde söylenen kahramanlık şarkılarını hep birlikte söyleyerek son buldu.

FOTOĞRAFLI