Öğrencilerden Erkan Petekkaya’ya Yoğun İlgi

Öğrencilerden Erkan Petekkaya’ya Yoğun İlgi

SAMSUN (İHA) – Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya’ya Samsun’da katıldığı etkinlikte öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında Erkan Petekka...

SAMSUN (İHA) – Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya’ya Samsun’da katıldığı etkinlikte öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında Erkan Petekkaya’yı ağırladı. Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde söyleşiyi sunan Merve Aydın, Petekkaya’nın yaşamıyla ilgili bilgiler verdikten sonra soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasına öğrencilerle burada olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek başlayan Petekkaya, “Engellilere destek olmak için Samsun’a geldim, bir kütüphane açılışına katıldım ve buradan çok etkilendim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince üniversitedeki söyleşilere gitmeye çalışıyorum. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Öğrencilik zevkli bir iş, her anını keyifle yaşayın, mutlaka ama mutlaka İngilizce öğrenin” dedi.

“ÇOCUKLUĞUM SOKAKLARDA GEÇTİ”

“Bir röportajınızda ‘İnsanın önce gözlerine bakarım’ demişsiniz. Bunun sebebini sorabilir miyiz?” şeklindeki bir soru üzerine Petekkaya, “Çocukluğum sokaklarda geçti. Bu yüzden insanları iyi tanırım. İnsan, en iyi gözlerinden anlaşılır. Bu yüzden önce insanın gözlerine bakarım” diye konuştu.

“Türkiye’nin çeşitli yerlerini gördünüz. Bu sizin için nasıl bir avantaj sağladı?” sorusuna Petekkaya seyircileri göstererek, “Çok fazla şehir gezmem bana sizleri görmemi sağladı. Bu sayede ben şu anda sizlerleyim. Bakmayın burada sakin durduğuma. Hala sahneye çıktığım an elim ayağım titriyor. İlk günkü sahne heyecanımı yaşayabiliyorum” ifadelerini kullandı.

“Erkan Petekkaya ile rol paylaşmak oyuncu arkadaşlarınız için nasıl bir duygudur sizce?” sorusuna da cevap veren Petekkaya şunları söyledi:

“Çok fazla oyuncuyla sahne paylaştım. Ben oyun arkadaşlarımı çok severim. Takım oyunu çok önemli bir şey. Ben paylaşarak oynarım. Golü atmaya çalışmam. Yani bu iş bir takım işidir, bencil olmayınız. Önemli olan gol atmak değil, önemli olan takımın kazanmasıdır.”

Samsun’a yaklaşık 12 yıl önce geldiğini belirten Erkan Petekkaya, şu anda Samsun’u çok gelişmiş gördüğünü, bunda yöneticilerin ve öğrencilerin büyük payı olduğunu sözlerine ekledi. Petekkaya, soruları cevapladıktan sonra seyircilerle sohbet şeklinde söyleşiyi sonlandırdı. Rektör Yrd. Prof. Dr. Sevilhan Mennan, 40. yıl ödülünü Erkan Petekkaya’ya takdim etti.