Öğrencilere soda şişeli saldırı

Öğrencilere soda şişeli saldırı

Ankara Üniversitesi DTCF'de gerginlik nedeniyle eğitime ara verildi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nin, yaşanan gerginlik nedeniyle tatil edilmesinin ardından okuldan ayrılan bir grup öğrenciye soda şişeli saldırı gerçekleştirildi. Köprü üzerinden soda şişeleri atan kişi veya kişilerle öğrenciler ve polis arasında kovalamaca yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Kızılay’da iki üniversite öğrencisinin bıçaklanması nedeniyle Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde gerginlik yaşandı. Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan tartışma, Çevik Kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Gerginlik nedeniyle tarafların bir kısmı kampüsün arka bahçesinden çıkarıldı. Yaşanan gerginlik nedeniyle üniversite yönetimi okulu tatil etti.

ÖĞRENCİLER SALDIRIYI YAPANLARI, POLİSLER ÖĞRENCİLERİ KOVALADI

Bunun üzerine bir grup öğrenci fakülteden ayrıldı. Sıhhiye köprü altına yönelen gruba, köprü üzerinden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soda şişesi atıldı. Olayda yaralanan olmadı. Öğrenciler saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için köprü üzerine çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri de öğrencilerin arkasından koştu. Kısa süreli kovalamaca yaşandı. Saldırganlar izlerini kaybettirdi. Bir süre polisle tartışan diğer grup da buradan ayrıldı.