Öğrencilere süt ve kuru üzüm müjdesi

Öğrencilere süt ve kuru üzüm müjdesi
Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, partisinin il kongresinde yaptığı açıklamalarda bütün okullarda süt ve kuru üzüm dağıtılacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa İl Kongresinde konuştu. Davutoğlu, "Yasakladıkları siyasi yasaklı kıldıkları Genel Başkanımız 'muhtar bile olamaz' dedikleri Genel Başkanımız, ülkemizin Cumhurbaşkanı olarak geçen hafta muhtarları makamında ağırladı. Şimdi tabi sormak lazım da devletten bahsederken aklıma nedense o gelmiyor ama "Aday olduğu yerden ikamet adresini bile bulamayan Kılıçdaroğlu'ndan muhtar olabilir mi?.

Hani hukuki olarak olur da siyaseten olarak ne kadar nereye kadar yeri idare edebilir. Yetmedi genç subaylar rahatsız diye 2004'te fetret çıksın diye başlıklar attılar. Biz Kıbrıs müzakerelerini yürütürken Ankara'da bu başlıklar atıldı subaylar o zaman dedi ki "Şerefli Türk subayları milletin ve demokrasinin emrindedirler. Bir daha hiçbir şekilde silahlı kuvvetlerimizin içinde herhangi bir hiyerarşi bozukluğuna dayalı darbe heveslileri çıkmayacak" diye konuştu.

BÜTÜN OKULLARIMIZDA KURU ÜZÜM DAĞITACAĞIZ

Davutoğlu konuşması sırasında salonu dolduran Manisalılara da müjde verdi. Davutoğlu "En önemli müjdeyi üzüm üreticilerimize vermek istiyorum. Geçen hafta içinde Milli Eğitim Bakanımıza gerekli talimatları vermiştim. Bütün okullarımızda sürt ile birlikte bu bereketli bu şifalı Manisa üzümlerinin de dağıtılması için talimat verdik. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu kararını çıkartıyoruz inşallah bütün okullarda süt ile birlikte gençlerimizin çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi için kuru üzüm dağıtacağız. Yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtacağız" dedi.

 SABUNCUBELİ TÜNELİNİ HAZİNE KAYNAKLARIYLA TAMAMLAYACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu yapımı tamamlayan Sabuncubeli Tüneli ile ilgili, "Manisa'mızın yakından takip ettiği bir mesele de İzmir- Manisa arasında Sabuncubeli Tüneli'ndeki ihale dolayısıyla ortaya çıkan gecikmeyi tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. Milli kaynaklar hazine kaynaklarıyla Sabuncubeli Tüneli'ni tamamlayacağız" diye konuştu.