Öğretmen atama başvuruları başladı !

Öğretmen atama başvuruları başladı !
Güncelleme:

Öğretmen atama başvuruları MEB'in yeni sisteme koyduğu bir uygulamayla başladı.

Öğretmen atama başvuraları 2015 başladı. Öğretmen atama başvuru ekranı MEB İlk Atama Sayfası ilkatama.meb.gov.tr'den. MEB Öğretmen Atama Sistemi'nde de değişiklik yaptı.

Öğretmen atama başvuruları 2015 başladı. Milli Eğitim Bakanlığı-MEB öğretmen atamaları başvurularında, işlemleri kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Öğretmen adayları, uygulamayla il bazında ülke genelindeki öğretmen ihtiyacından, atama için başvuru yapan kişi sayısına, tercih etmek istediği okuldaki öğretmen kadrosundan, branşındaki öğretmen bilgilerine, okulun tarihçesinden ulaşım ve sosyal yaşam alanlarına kadar birçok bilgiye ulaşabilecek.

MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı, öğretmen atamaları başvurularının bugünden itibaren elektronik ortamda alınmaya başlandığını belirtti.

Öğretmen atamalarında işlemleri kolaylaştırmak için İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının ortak çalışma yürüttüklerini belirten Tırnakçı, yeni ekranların, önceki öğretmen atamalarında yaşanan sıkıntılara dair veriler alınarak hazırlandığını dile getirdi.

Tırnakçı, yeni atanan bazı öğretmenlerden, gittikleri şehre, ilçeye, okula dair yeterli bilgi sahibi olmadan tercih yaptıklarına ilişkin şikayetler geldiğini söyledi. Yeni ekranları, bu şikayetlerin giderilerek öğretmen adaylarının tutarlı tercih yapabilmeleri için hazırladıklarını ifade eden Tırnakçı şunları söyledi:

"Amacımız, öğretmen adaylarımızın kolay, güvenli, zihinlerinde herhangi bir soruya mahal kalmayacak şekilde tercih yapabilmelerini sağlamak. Ekranlardan öğretmen adaylarımız, Türkiye genelindeki ihtiyacı, branşlarındaki ihtiyacı, anlık yapılan müracaatların sayısını görebilecekler. Tercih ettikleri okullarla ilgili sosyal yaşam alanlarını ulaşım imkanlarını ve bu gibi zihinlerinde oluşabilecek tüm soruların cevaplarını da kolayca bulabilecekler."

E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME GİRİLEBİLECEK

Öğretmen adaylarının Bakanlığın internet sayfası üzerinden sisteme ulaşabileceğini belirten Tırnakçı, burada ilk atama, yeniden atama, milli sporcu ve kurumlar arası yeniden atama başvurusu olmak üzere 4 ekranın bulunduğunu söyledi.

Sisteme kimlik bilgileriyle veya e-devlet şifreleriyle giriş yapılabileceğini aktaran Tırnakçı, e-devlet şifresiyle sisteme girişte prosedürlerin daha kısa olacağına dikkati çekti.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MEB Öğretmen Atama Başvuruları 2015 için başvuru ekranı linkini açıkladı. Eylül 2015 öğretmen atama başvuru sayfası ilkatama.meb.gov.tr'de.

İlk kez ataması yapılacak öğretmenler atama başvusurusu ilkatama.meb.gov.tr adresinden yapacaklar. Anasayfada karşılarına çıkacak menüyü takip edecek öğretmen adayları MEB sistemi üzerinden yada e-devlet sistemi üzerinden başvuru seçeneklerinden birini tercih edecekler. İki tercihden birini seçecek olan öğretmen adayları kişisel nüfus bilgilerin sisteme girerek başvuru işlemini başlatmış olacaklar. 

 ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU 40 OKUL TERCİHİ YAPILACAK!

Öğretmen atama kılavuzuna göre, açılan kontenjanlara başvurular iki aşamada yapılacaktır. Öncelikle açılan okul listesinin incelenmesi, tercih edilecek 40 okulun belirlenmesi gerekmektedir.

- Daha sonra ilkatama.meb.gov.tr adresinden siteme girilerek, elekronik başvuru formu açılacak. Burada, atama biçimi, alanı, mezun oldukları yükseköğretim programı, başvuruyu onaylatacakları il/ilçe ve adres bilgileri ile tercihler girilecektir.

- Başvuruyu yapanlar, alacakları elektronik çıktısı aynı gün veya ertsei gün, elektronik başvuru formunda belirttikleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır.

- İl/ilçe milli eğitim müdürlülerine gidilirken elektronik başvuru çıktısının yanı sıra istenen belgeler hazırlanmalıdır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ HUSULAR

- 40 tercihi dışında, boşluk olması halinde boş kalan kadrolara atanmak isteyenler"Tercihlerim dışındaki eğitim kuramlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini seçmelidir.

- Tercihleri il/ilçeye onaylattıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle, il/ilçe onaylayana kadar mebsiseki tercihler değiştirilebilecektir. Ancak il/ilçe onaylamış olsa dahi, tercihler dışındaki dğer belgelerdeki düzeltmeler yapılabilecektir.

- Elekronik ortamdan yapılan başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde başvuru bürolarına onaylatılması zorunludur.