Öğretmenden Alevi Sünni ayrımı !

Öğretmenden Alevi Sünni ayrımı !

Ankara'da bir öğretmen yaptığı uygulama ile büyük tepki çekti...

Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi'nde bir öğretmenin okulda mescit açılması için hazırlanan dilekçeyi ailelereine imzalatmayan öğrencilere 'Alevi ve komünist' diyerek sıralarını ayırdığı bildirildi.

Ankara'daki Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi’nde bir öğretmenin, okulda mescit açılması için hazırladığı dilekçeleri ailelerine imzalatmaları için öğrencilere baskı yaptığı belirtildi. Dilekçeleri kabul etmeyen öğrencileri sınıfta Alevi ve Sünni olarak ayrı yerlerde oturtan öğretmenin öğrencilere, “Komünistler ve Aleviler kucak kucağa oturan milletlerdir” dediği iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Mert Taşçılar'ın haberine göre, Tarih öğretmeni Nuri Işık, görev yaptığı Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi’nde mescit açılması için dağıttığı dilekçeleri ailelerine imzalatmaları için öğrencilere baskı yaptığı öğrenildi. Işık’ın bu girişimine bazı öğrenciler karşı çıkarak dilekçeleri kabul etmediler. Bunun üzerine öğrencilere tepki gösteren Işık’ın, öğrencileri sınıflarda Sünni ve Alevi diyerek ayrı oturttuğu belirtildi.

Okul Müdürü Ali Özdemir iddiaları kabul ederek, “O konu üzerinde hassasiyetle duruyorum. Konuyu ilçe milli eğitim müdürümüzle görüştüm. Hocamızın fevri davranışları olursa sonucuna katlanır. Bu kötü şeyler kesinlikle müsaade edilmeyeceğini de bilmesi lazım” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı da okula müfettiş göndererek soruşturma başlattı.

Mescit talebi için, “Bunun kesinlikle olmayacağını zaten gelen velilerimize de söyledim. Onlara böyle bir talebin yerinin şu anda TBMM ve Anayasa olduğunu söyledim. Okul zaten böyle bir makam değil” ifadelerini kullanan Özdemir, ilçe milli eğitim müdürü ile de görüştüğünü belirtti.

Mescit açılması için kendisine verilen dilekçeyi ailesine imzalatmayı kabul etmeyen öğrenci C.D., diğer öğrenciler tarafından Facebook üzerinden tehdit edilirken okulda öğrenciler tarafından sıkıştırıldı.

Müdür Özdemir, C. D’nin tehdit edilmesini ve okulda yaşanan tartışmaları, “Ufak tefek şeyler. Onlara ben müdahale ettim. Kardeşlik duygusunu anlattım. Kimse kimseyi ötekileştirmesin dedim. Gerekeni anlattım, sizler müsterih olun. Böyle bir şey burada kesinlikle meydan bulmaz” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhuriyet.com