Öğretmenler Günü'nde gözaltına alındılar

Öğretmenler Günü'nde gözaltına alındılar

Öğretmenler Günü'nde okul basıp 7 öğretmeni gözaltına aldılar.

Milyonlarca öğretmen heyecan ve mutlulukla 24 Kasım'ı karşılarken Manisa'da Öğretmenler Günü zulme dönüştü. Şehzade Mehmet Kurumları'nda çalışan 7 öğretmen, öğrencilerinin önünde gözaltına alındı. Eğitim sendikaları gözaltılara tepki gösterdi.

Zaman'dan Mustafa Kuşen'in haberine göre polisin Manisa'da kaçma şüphesi olmadığı halde, sabah baskınlarıyla gözaltına aldığı kadınlara kelepçe takması tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Toplumun her kesiminde büyük tepkilere yol açan ‘nefret operasyonu' bu sefer de fedakar öğretmenlere uzandı. Polis, Manisa Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde baskın düzenledi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen baskında aralarında 7 öğretmenin de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Şehzade Eğitim Kurumları ile bazı adreslere eşzamanlı baskın düzenledi. Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen baskında 7 öğretmen, öğrencilerin gözü önünde, diğer 3 kişi adreslerinde gözaltında alındı.

     Manisa'da ‘makul şüphe' denilerek geçtiğimiz günlerde 35 adrese eşzamanlı baskın yapılmış, bir bankanın çalışanları, işadamı, muhasebeci, doktor, avukat, eğitimci, müteahhit, ev hanımı ve esnafların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi elleri kelepçelenerek gözaltına alınmıştı. Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sefer Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'na 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencilerin okulda bulunduğu sırada baskın düzenledi. Polis, okul öğretmenleri E.K., İ.D., S.S., A.D., M.Y., H.Ö. ve F.S.B.'yi öğrencilerin gözü önünde, diğer 3 kişiyi de adreslerinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan 10 kişi ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.