Öğretmenler, sesleri ve icralarıyla büyüledi

Öğretmenler,  sesleri ve icralarıyla büyüledi

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Programa; Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğuzhan Kılıç, okul müdürleri ve ilçede görev yapan çok sayıda öğretmen katıldı.  

Günün anlam ve önemini uygun konuşmasını gerçekleştiren Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, öğretmenlerin toplumda itibarı en yüksek makamı temsil ettiklerini dile getirerek, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

“ÖĞRETMENLER EVİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK”

Öğretmenliğin meslekten ziyade bir ideal olduğuna dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de, öğretmenlere şu sözlerle seslendi:

‘Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Bireylerin öncelikleri vardır. İnsanlığın ve cemiyetin annesi de önceliği de öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz fedakardır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır. Bizler de öğretmenlerimizin eseriyiz. Hepimizin bir rol model öğretmeni vardır. Sizleri de mutlaka rol model olarak alan öğrencileriniz vardır.’

 “Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Küçükçekmecemizi zenginleştiriyor ve güven veriyor.” cümlesiyle sözlerine devam eden Başkan Karadeniz, ilçede depremde hasar görerek yıkılan Öğretmen Evi’nin yerine yenisinin Küçükçekmece Belediyesi tarafından inşa edileceğini müjdeledi.

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya’da eğitimde iyileştirmeler yapmak için ve Küçükçekmecelinin hak ettiği eğitimin ilçede verilebilmesi için mücadele ettiklerini söyleyerek, tüm öğretmenlerin gününü tebrik etti.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

Programda öğretmenler; 2 saat boyunca kah keyifli ve eğlenceli, kah duygusal dakikalar yaşadı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve hediyeleri takdim edildi.  Programda, Toki Avrupa Konutları Ortaokulu’nun hazırladığı barkovizyon gösterisi ve ilçede görev yapan en genç ve en kıdemli öğretmenin konuşmaları izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

ÖĞRETMENLERİNDEN MESLEKTAŞLARINA MÜZİK ZİYAFETİ

Kutlama programına; ilçede çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenlerinin verdiği konser damga vurdu. Sesleri ve icralarıyla büyüleyen öğretmenler, halk, sanat ve pop müziğinden oluşan zengin repertuarlarıyla,   sevilen şarkı ve türküleri seslendirerek, meslektaşlarına müzik ziyafeti sundu.

Kutlamalar kapsamında sahne alan Sis Gösteri ve Dans Grubu’nun folklor gösterisi de ilgiyle izlenirken, programda Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.