Öğretmenlerden Yasa Tasarısı Protestosu

Öğretmenlerden Yasa Tasarısı Protestosu

İZMİR’de Türk Eğitim Sen üyesi eğitimciler, yaptıkları basın açıklamasıyla, hükümetin TBMM’ye sevk ettiği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tarasını p...

İZMİR’de Türk Eğitim Sen üyesi eğitimciler, yaptıkları basın açıklamasıyla, hükümetin TBMM’ye sevk ettiği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tarasını protesto etti.

Konak Meydanı’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Türk Eğitim Sen üyesi yaklaşık 40 eğitimci, iktidarın emniyet ve yargıdan sonra Milli Eğitime de el attığını, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti gösterdiğini öne sürdü. Ellerinde 'Fatih Hatta Kal', 'Alo Fatih Bizimlede İlgilen', 'Hükümet Memuru Olmayacağız', 'Ak Dediniz Kapkara Çıktınız', 'Kutu Kutu Pense Müdürümü Yese' dövizleri taşıyan eğitimciler, yapılmak istendiğini öne sürdükleri 'hükümete bağlı memurluğu' ise boyunlarına ip, yüzlerine de ampul maskesi takarak protesto etti. Eğitimciler daha sonra, yanlarında getirdikleri karton bobinleri, freni patlamış kamyona benzettikleri hükümeti temsilen yerde yuvarladı. Eğitimciler ayakları ile freni patlamış kamyonu simgeleyen kağıt bobini engellemeye çalıştı.

'KAVGAYA EĞİTİM DE ALET EDİLİYOR'

Hükümet ile cemaat arasındaki kavgaya eğitimin de alet edildiğini, bu zihniyetin hem eğitimi temellerinden sarsacağını hem de öğretmenleri, okul yöneticilerini mağdur edecek düzenlemeler yapılacağını öne süren Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir şöyle dedi:

"Bu yasa tarasında en tehlikeli hususlardan biri 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların bu görevlerinin sona erecek olmasıdır. Bundan sonra okul yöneticileri il milli eğitim müdürü ve vali oluru ile okul müdürü, müdür başyardımıcısı ve müdür yardımcısı olacaktır. Kanunun yayınlanmasıyla birlikte mevcut okul yöneticilerinden 4 yılını dolduranların görevleri sona erdirilecek. Bu kişiler öğretmenliğe dönecek, ya da tekrar görevlendirilirse görevlerine devam edeceklerdir. Hükümet eski kadroları tesfiye etmenin yolunu, 4 yılı sona erenleri görevlerinden almakta bulmuştur."

'İKTİDAR, EMİR KULLARINI YÖNETİCİ YAPACAK'

Şube Başkanı Demir, AK Parti iktadarının yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacağını, diğerlerini ise eleyeceğini öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz kimsiniz ki, 110 bin okul yöneticisinin sosyal sütatüsünü, dişiyle, tırnağıyla hak ettiği bu makamları bir kalemde elinden alıyorsunuz? MEB Yasa Tasarısında dikkat çeken bir başka husus, MEB merkez teşkilatının hallaç pamuğu gibi dağıtılmasıdır. Bundan iki yıl öncesi, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de MEB Teşlilatı Kanunu’nu değiştirmiş, 600 civarında yöneticiyi havuza atmıştır. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Bu yasa taslağı derhal geri çekilmeledir."

Eyleme katılanlar açıklamanın ardından dağıldı.

MO(AÖ/COŞ)