Ogün Samast yeniden ifade verdi

Ogün Samast yeniden ifade verdi

Hrant Dink cinayetinde Ogün Samast bir ifade daha verdi.

Hrant Dink cinayetinin Jandarma ayağına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tetikçisi Ogün Samast’ın yeniden ifadesini aldı. Savcı Kökçü’nün geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yayınlanan ve Samast yakalandıktan sonra Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde çekildiği anlaşılan görüntüler ile ilgili ifadesine başvurduğu öğrenildi.

Hrant Dink cinayetinin Jandarma ayağına ilişkin soruşturmada bugün sürpriz bir gelişime yaşandı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Gökalp Kökçü, tetikçi Ogün Samast'ı Silivri cezaevi'nde getirterek ifadesine başvurdu. Öğlen saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve jandarma nezaretinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun bulunduğu 7. kata çıkarılan Samast, savcı Kökçü'ye ifade verdi.

O GÖRÜNTÜLERİ SORDU

Savcı'nın Ogün Samast'a özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve soruşturma dosyasında olmadığı ortaya çıkan Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çekildiği anlaşılan görüntüleri sorduğu öğrenildi. Samast'ın yakalandığı 22 Ocak 2007 günü Samsun Emniyet'i Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çekildiği anlaşılan görüntülerde bir polis memuru Samast'a bir görüntü izletiyor ve "çok sert bakıyorsun" diyordu.

İzlediği görüntünün ne olduğu yönünde bilgisine başvurulan Samast'a ayrıca cinayet günü olay yerine yakın yerde bulunan Jandarma istihbarat görevlileri ile ilgili sorular da sorulduğu öğrenildi. Samast'ın savcılığa konu ile ilgili önemli bilgiler verdiği belirtildi. Terör polisinin o gün Samast'a izlettiği görüntülerin cinayet anına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti.

GÖRÜNTÜLER İLE İLGİLİ TUTANAK

Diğer taraftan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayetine ilişkin basına yansıyan fakat soruşturma dosyasında bulunmayan bazı görüntülerle ilgili tespit tutanağı hazırladı. Tutanakta, Başsavcılık tarafından çalışma yapılması için İstihbarat Daire Başkanlığı'na teslim edilen hardisklerdeki bazı görüntülerin dosyaya gönderilmemesine rağmen bazı televizyon kanallarında yayınlandığı belirtildi.