Oktay Vural'ın konuşmasında gergin anlar

Oktay Vural'ın konuşmasında gergin anlar

MHP'li Oktay Vural basın toplantısında bir vatandaşla ilginç bir tartışmaya tutuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural İzmir'de düzenlenen basın toplantısında bir vatandaşla tartıştı. Vatandaş ile Oktay Vural arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

 Vural, MHP İzmir milletvekili adaylarıyla Üçyol'daki Uğur Mumcu Parkı'nda basın toplantısı düzenledi.

 Partisinin, milletin milli kimliğini, milli iradesini, egemenliğini, kültürünü korumaya; Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı milli devleti, üniter devleti, Cumhuriyeti savunmaya kararlı olduklarını belirten Vural, "Seçim beyannamemizin esası millettir, hedefi millettir" ifadesini kullandı.

 Vural, seçim meydanlarında "paralel mitinglerin" düzenlendiğini, bir taraftan milletin birliğini ve bütünlüğünü temsil etmesi gereken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, diğer taraftan daAk Parti'nin, devletin tüm gücünü kullanarak millete karşı algı operasyonu düzenlediğini iddia ederek, "10 Ağustos'da Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği tarafsızlığını çiğnemek suretiyle bugün maalesef meydanlarda Cumhurbaşkanlığını bırakmıştır, iktidar partisinin borazanlığını yapıyor" diye konuştu.

 Vural, şöyle devam etti:

 "Sayın Cumhurbaşkanı, bu millet size Cumhurbaşkanı olun diye oy verdi. Maalesef bugün Cumhurbaşkanı, istikrarsızlığın, dar siyasi polemiklerin odağı haline gelmiştir. Milletimize sıkıntı oluşturan bir cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız. Biz siyasi partilerle rekabet edeceğiz elbette. Milletin iradesine başvuracağız elbette. Ama devleti temsil edenlerin, devlet imkanlarıyla bize karşı operasyon yapması kabul edilebilir değildir. Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; ya Cumhurbaşkanı ol ya da AKP borazanı ol, ikisi beraber olmaz. Sana oy veren insanlara haksızlık yapıyorsun. Devletin paralarıyla, Cumhurbaşkanı makamıyla MHP'ye muhalefet edeceğine milletin yanında ol, milletin dertleriyle ilgilen. Ama sen telaşa düşmüşsün. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy devşirmeye çalışıyorsun. Cumhurbaşkanının görevi, muhalefet partilerine çatmak değildir. Yüksek Seçim Kuruluna buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Özgürlük ve eşitlik ilkesinin yanında adil bir şekilde seçimlerin yapılması konusunda tedbir almalısın."

 Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasal suç işlediğini iddia ederek, "Yüksek Seçim Kurulu, gerekli uyarıları yapmalıdır" dedi.

 Kur'an-ı Kerim'in, siyaset ve miting alanında kullanılacak bir malzeme olmadığını ifade eden Vural, "O bizim hayat felsefemizdir. O bizim imanımızdır. Kur'an-ı Kerim'in reddettiği yolsuzluk, hırsızlık, bölücülük, ırkçılık gibi hususları kullananların Kur'an-ı Kerim'i siyaset aracı olarak kullanması, Kur'an'ın verdiği mesajlara bile aykırıdır. Kur'an-ı Kerim hepimizin, bütün İslamaleminindir. Kur'an-ı Kerim, dinimiz tüketim malzemesi, siyaset malzemesi değildir" ifadelerini kullandı.

"İADE KARARI DOĞRU BİR DAVRANIŞ"

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, kendisine tahsis edilen makam aracını iade edeceğine yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine Vural, "Öncelikle iade etmesi doğru bir davranış olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığını her türlü tartışmadan uzak tutmamız gerektiği açık ve nettir" dedi.

oktay-vural-in-basin-toplantisinda-gergin-anlar-5600990.jpeg

VATANDAŞ OKTAY VURAL İLE TARTIŞTI

 Volkan Özdemir isimli bir vatandaş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a ısrarla nereli olduğunu sordu ve "MHP'nin çizgisinden çıktığı" yönünde eleştiride bulundu.

 Bunun üzerine Vural, "Siz çizgiden saptığınız için öyle görüyorsunuz. Siz çizginizi düzeltin" dedi.

 Özdemir'e nereli olduğunu soran Vural, "Diyarbakırlıyım, nüfusum Siirt'te, Türk milliyetçisiyim. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin maşalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

 Volkan Özdemir, partililerce uzaklaştırıldı.