Okul Müdürleri Atamalarına Tepkiler Sürüyor

Okul Müdürleri Atamalarına Tepkiler Sürüyor

Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, MEB yasası ve akabinde çıkarılan yönetici atama yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapıldığını söyledi.

- Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, MEB yasası ve akabinde çıkarılan yönetici atama yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapıldığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, sözde paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve MEB’de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verildiğini belirterek, “Ancak bu şekilde iktidarın MEB’de kendi paralel yapısını oluşturduğu görülmektedir. Şunu söyleyebiliriz ki; okulların büyük bir kısmı ise iş bilmez, torpilli, yandaş okul müdürlerine emanet edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün neye göre puan verildiği belli olmayan bir değerlendirmeyle görev süreleri uzatılmamıştır. MEB’de müdür kıyımı yaşanmıştır. Hem de öyle bir kıyım ki; siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB tarihine geçecektir” dedi.

Kilis’te tasfiye edilmeye çalışılan okul müdürü sayısı 18 olduğunu ifade eden Boybeyi, “Bu okul müdürleri kurumlarında başarılı çalışmalar yapan ve çoğunluğu Türk Eğitim Sen üyesi olan arkadaşlarımızdır. Bu okul müdürlerimiz Mahmut Koyuncuoğlu, Mahmut Kayasöken, Mehmet Nişancı, Mehmet Debbeşoğlu, Yusuf Külekçioğlu, Recep Göl, Mustafa Salcan, Faruk Şiltelioğlu, Ömer Anteplioğlu ve Orhan Çakmak, hırsızlık ve yolsuzluk yapmaktan ya da rüşvet yemekten değil, AKP yandaşı olmadıkları için tasfiye edilmektedirler. Kilis’te idarecilikte 15,20,25 yıllık emeği olan bu okul müdürlerimiz AKP siyasetine yön veren kişilerin Milli Eğitim’deki tetikçileri tarafından tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. Bu arkadaşlarımıza yapılan haksızlığı kınıyor, haksızlık yapanlardan mutlaka hesap soracağımızın ve tetikçilik yapan ilgililer hakkında suç duyurusu yaptığımızın bilinmesini istiyorum” dedi.