Okul Sıralarında Tıraş Oldular

Okul Sıralarında Tıraş Oldular
Güncelleme:

Manisa Çıraklık Eğitim Merkezi ile İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde öğrenim gören öğrenciler, Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim kurumlarında erkek...

Manisa Çıraklık Eğitim Merkezi ile İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde öğrenim gören öğrenciler, Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim kurumlarında erkek öğrencileri tıraş ederken, kız öğrencilere saç bakımı yaptı.

Manisa Çıraklık Eğitim Merkezi ile İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde öğrenim gören öğrenciler, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin projeleri arasında yer alan "Hem meslek, hem destek" projesi kapsamında Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim kurumlarında erkek öğrencileri tıraş ederken, kız öğrencilere saç bakımı yaptı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan ve 18 kurumun imzaladığı Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında geçen yıl hayata geçirilen Hem Meslek Hem Destek" Projesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dr. Ömer Faruk Meriç ilköğretim kurumlarında başladı. Proje ile okulda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere saç tıraşı ve saç bakımı yapıldı.

Erkek öğrencilere Yunus Emre Mesleki Eğitim Merkezinde berberlik eğitimi alan kalfa adayı öğrenciler, kız öğrencilere İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi kuaförlük bölümü 11. sınıf öğrencileri tarafından hizmet verildi. Saç bakımı yapılan öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, AR-GE biriminin projelerinden biri olan "hem meslek hem destek" projesinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulunda başlatıldığını ve bu bakımdan okulun oldukça şanslı olduğunu söyledi.

Proje ile öğrencilerin hem kendilerini geliştirmek hem de stajlarını yapmak amacıyla okulda çocukların saçlarını keseceğini belirten Okumuş, "Bu anlamda çalışmalar devam edecek. Proje buradan başladı bundan sonra Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerimizdeki diğer okullarımızda da bu çalışmalar devam edecek" dedi.

Geçen yıl projenin başarıyla sonuçlandığını kaydeden Okumuş, "Bu sene de devam ettirdik. Şuan Kız Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitimin öğrencileri bulunmakta. Burada bize destek veren Osman Kuşçu müdürümüze ve Adil Bircan müdürümüze teşekkür ediyoruz. Projede emeği geçen arkadaşlarımıza, proje koordinatörlerine ve bize bu anlamda yardımcı olan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sene de projemiz başarıyla sonuçlanacak" diye konuştu.

Geçen yıl bin üzerinde öğrencinin saç tıraşı ve saç bakımının yapıldığını kaydeden Okumuş, şunları söyledi: "Geçen yıl sadece bu okulda 150 öğrencinin saç bakımı yapıldı. Bunu genele vurduğumuzda binin üzerinde öğrenciye ulaştık. Bu sene toplam 30'a yakın okulumuz var. Bu da demektir ki bu seneki rakam daha yüksek olacak. Biz bu okul için geçen yıl 100 kişiyi hedeflemiştik fakat aynı gün 100 kişinin üzerine çıktık. 150-200'e yakın bir öğrenci oldu. Gittiğimiz okullarda bu öğrenci sayısından daha fazlasına ulaşıyoruz. Bizim planladığımızın yüzde 50 üzerine çıkıyor. 3 bin 4 bin olabilir fakat okullardan gelecek takviye öğrenci sayılarıyla bu rakam değişebiliyor. Ve biz gelen hiçbir öğrenciyi geri çevirmiyoruz."