Okulda taciz skandalı !

Okulda taciz skandalı !

Adana'da resim öğretmeninin kendisini taciz ettiğini iddia eden genç kız korku dolu anlarını anlattı.

Adana’da, kız öğrencisi G.B.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan resim öğretmeni 47 yaşındaki İ.S., yasal değişiklikle suçun cezası 22.5 yıla çıkarıldığı için Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Merkez Seyhan İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunun müdürü, 28 Mart 2012’de polisi telefonla arayıp, resim öğretmeni İ.S.’nin o tarihte 14 yaşında olan 8’inci sınıf öğrencisi G.B.’ye cinsel istismarda bulunduğunu ihbar etti. Polislerin evinde gözaltına aldığı İ.S., suçlamayı kabul etmedi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen öğretmen, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bir süre tutuklu kalıp itiraz üzerine tahliye edilen İ.S. hakkında ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

YASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İSTENEN CEZA ARTTI

Yargılama sürerken 18 Haziran 2014’te çocuklara yönelik cinsel istismar suçu cezalarını düzenleyen 5237 Sayılı Kanun’un 103’üncü maddesinde değişikliğe gidilerek 8 yıl olan ceza üst sınırı 15 yıla çıkarıldı. Yasal değişiklik üzerine 12 yıla kadar hapis cezası istenen İ.S.’nin ayrıca öğrencisine karşı bu suçu işlemesi nedeniyle yarı oranında artırılıp 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğine hükmeden hakim, ceza fazlalaştığı ve yasa değişikliği ile lehyhte hüküm bulunup bulunmadığı gerekçesi ile dosyayı görevsizlik kararıyla Adana Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Bu mahkeme de görevsizlik kararı verince, dosya ’görev uyuşmazlığı’ nedeniyle Yargıtay’a gönderildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, yasal düzenlemeyi de anımsatarak davanın Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesini kararlaştırdı. Tutuksuz sanık İ.S., önümüzdeki günlerde Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanacak.

’İFTİRADA BULUNMUŞ’

Adana 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada İ.S., iftiraya uğradığını savunmuş, "Tüm sınıftan sene boyunca yapmış oldukları çalışmaları içerir ürün dosyasını belirlediğim tarihe kadar teslim etmelerini,  teslim etmeyenlerin sınıfta kalacağını da söylemiştim. G.B. ile bazı tanıklık yapan öğrenciler zamanında teslim etmediler. O gün de G.B. resimlerinin hatalı olması sebebiyle benden yardım istedi. Sınıfın kapısı açıktı. Sınıfa girip çıkan öğrenciler vardı. Benim kesinlikle öğrencimi öperek cinsel tacizde bulunmam söz konusu değildir. Sanıyorum ürün dosyasını zamanında teslim etmediği için böyle bir iftirada bulunmuş. Diğer arkadaşları da buna destek çıkmış" demişti.

’KENDİSİNE DİRENDİM’
 
Sanıktan şikayetçi olduğunu aktaran mağdur öğrenci G.B. ise olayı şöyle anlattı:
 
"Teneffüs zili çalınca arkadaşlarım dışarı çıktı. Ben de çıkarken kolumdan tutup ’Sen kal resmini tamamla’ dedi. Beni bekleyen 2 arkadaşıma da ’Siz dışarı çıkın’ dedi.  Resmime yardım etmek amacıyla benim arkamdan yaklaştı. Bir şeyler söyledikten sonra arkamdan iki eliyle belime sarıldı. Beni kendisine doğru döndürerek dudağımdan öpmek istedi. Ben direndim, kendisini ittim. Bu sırada beni öptü. Sesimi yükselttim, bağırmaya başladım. Sınıfın önünde beklemekte olan arkadaşlarım birbirlerinin üzerine çıkarak kapının üzerindeki pencereden bu durumu görmüşler. Ben kesinlikte iftira atmıyorum."