Okullarda yine AKP reklamı

Okullarda yine AKP reklamı

Çeşitli yarışmalarda ödüller almış çocuklar için yeniden bir ödül töreni programı düzenledi.

AKP’nin propaganda yapmak amacıyla daha önce açılmış bina ve tesisleri yeni açılmış gibi göstererek defalarca tören düzenlemesi kamuoyunda konuşulurken Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü de benzer bir uygulamaya imza attı. Milli Eğitim Müdürlüğü, yıl içinde çeşitli yarışmalarda ödüller almış çocuklar için yeniden bir ödül töreni programı düzenledi.

Programda AKP milletvekili adayı sahneye çıkarak AKP’nin Ordu Giresun havalimanı projesini anlattı ve seçime vurgu yaptı. Avcılar’daki öğrencilere AKP’nin Ordu Giresun havalimanı projesinin anlatılması velilerde şaşkınlık oluşturdu. Bazı veliler okullarda propaganda yapılmasına tepki gösterdi. Törende çocuklara ödül verenlerden birisinin AKP Avcılar İlçe Başkanı olması dikkat çekti. Avcılar Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Tetik imzası ile okullara gönderilen yazıda 22 Mayıs’ta yıl içinde ödül almış öğrenciler için yeni bir ödül töreni düzenleneceği belirtildi. Yazıda törene ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liselerden öğrenci, öğretmen ve idareci katılımının sağlanması istendi. Ödül töreni programı AKP’nin seçim propagandasına dönüştürüldü.

Programın sonunda AKP 3. Bölge 21. sıradan milletvekili adayı olan Abdullah Başçı, öğrencilere AKP’ nin icraatlarından bahsetti. Konuşmasına ödül alan çocukları kutlayarak başlayan Başçı AKP’nin Ordu- Giresun havalimanı projesini şöyle anlattı: “Sözlerimin başında şunu söylemek istiyorum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun size selam ve sevgilerini getirdim. Kendileri Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılışındalar. Tabi Ordu-Giresun Havalianı deyince akla şu geliyor Avrupa’nın birinci, Dünya’nın üçüncü dolgu havaalanı yani denizi doldurarak böyle bir Havalanı yapıldı. Gençlerimize biz çok güveniyoruz. Bildiğiniz gibi seçilme yaşını 25 e indirdik.” Yapılan konuşma okullara siyaset sokulduğu gerekçesiyle birçok veli tarafından tepkiyle karşılandı.