Okulun çatısından attıkları yumurtaları kırmadan indirmeye çalıştılar

Okulun çatısından attıkları yumurtaları kırmadan indirmeye çalıştılar

Tarsus Yıldırımhan Bahar Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencileri yaptıkları projede yumurtaları okul çatısından aşağıya kırılmadan indirmeyi başardı. Çok farklı tasarım ve modellerde yapılan projeler yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki...

Tarsus Yıldırımhan Bahar Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencileri yaptıkları projede yumurtaları okul çatısından aşağıya kırılmadan indirmeyi başardı. Çok farklı tasarım ve modellerde yapılan projeler yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki kolejin çatısından tek tek atılarak yere düşmeleri gözlendi. İlginç görüntülere sahne olan yarışma okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Havanın kaldırma ve sürtünme kuvveti kullanılarak hazırlanan projeler fen bilimleri öğretmenleri ve jüri üyelerinden tam not aldı.

Çatıdan bırakılan yumurtalar öğrencilerin heyecanlı bakışları arasında yere düşerken bazı öğrencilerin projeleri ise yüksek hıza dayanamayıp kırıldı. Yumurtaları kırılmadan yere indirmeyi başaran öğrenciler ise büyük mutluluk yaşadı. Hazırladığı projeyle okulun çatısından attığı yumurtayı kırmadan indirmeye başaran 5 A sınıfı öğrencilerinden Süleyman Göktaş, “Yarışmayı duyduğumda çok heyecanlandım ve hemen çalışmaya başladım. Bu projeyi ailemin de desteğini alarak hafta sonu iki gün çalışarak bitirdim. Yapım aşamasında plastik bardakları birbirine yapıştırdım araya yumurtayı düşmeyecek şekilde monte ederek şekil olarak helikoptere benzettim. Böylelikle bardakları ters çevirip çatıdan bıraktığımda havanın bardakların içine girmesiyle birlikte sürtünmenin etkisiyle sistem yavaşça yere indi ve yumurta kırılmadan aşağıya inmiş oldu.” dedi.

Özel Yıldırımhan Bahar Ortaokulu fen bilimleri öğretmeni Fatih Mehmet Oflaz amaçlarının öğrencilerde çevreye karşı farkındalık oluşturma, öğrendikleri bilgileri sentezleyerek yeni çıkarımlara ulaşma, birbirleriyle yardımlaşarak yeni projeler geliştirme gibi hedeflerinin olduğunu söyledi. Öğrencilerden beklediklerinin üzerinde projeler çıktığını ifade eden Oflaz, ayrıca bu tür yarışmalar sayesinde öğrencilerin yaşayarak ve dokunarak öğrendiğini kaydetti. Yarışmada dereceye giren öğrenciler okul müdürü Bekir Güleçyüz tarafından değişik hediyelerle ödüllendirildi.

CİHAN