Öldüren ticaret Facebook'ta !

Öldüren ticaret Facebook'ta !
Güncelleme:

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sosyal medya üzerinden kolay ve ucuz bir şekilde satın alınabilen bonzainin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla Facebook'tan bonzai satışı yapan profilleri kapatılması istendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sentetik uyuşturucu "bonzai" satışı yapan profilleri kapatması için Facebook'a çağrıda bulundu.

Cemiyetten yapılan açıklamada, son dönemlerde birçok kişinin ölümüne neden olan bonzainin kullanımını ve yaygınlaşmasını önlemek için yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bonzainin sosyal medya üzerinden kolay ve ucuz bir şekilde satıldığına değinilen açıklamada, Facebook'a gönderilen yazıda, bonzai satışı yapan profillerin kapatılması ve içeriklerin yayınının durdurulması talebinde bulunulduğu kaydedildi.

Bu tür maddelerin sosyal medyada satışa sunulmasının ilgili yasalarda suç teşkil ettiği aktarılan açıklamada, bizzat Facebook Koşulları'nın da uyuşturucu madde kullanımını teşvik eden içeriklere karşı olduğuna dikkati çekildi.

Açıklamada, "Yeşilay Cemiyeti, bu uyarıyı basın ve sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere duyurarak konuyla ilgili duyarlılığı artırmak ve bahsi geçen profillerin kapatılması yönünde kamuoyu baskısı oluşturmayı hedeflemektedir" ifadesine yer verildi.