Oluközü Turşusu Ev Hanımlarının Geçim Kaynağı Oldu

Oluközü Turşusu Ev Hanımlarının Geçim Kaynağı Oldu

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü Beldesinde üretimi yapılan Oluközü Turşusu ev hanımlarının geçim kaynağı oldu.

- Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü Beldesinde üretimi yapılan Oluközü Turşusu ev hanımlarının geçim kaynağı oldu.

Oluközü Belde Belediyesi Oluközü Turşusu’nun tanıtımını yapmak için adına festivaller düzenlerken, Belediye Başkanı Halit Acun, Oluközü Turşusunu Türk Patent Enstitüsüne tescillettiklerini söyledi. Oluközü turşusu belde halkının geçim kaynağı olduğunu ifadeden Belediye Başkanı Acun, “16 yıldır beldemizin insanlarının yüzde 30, yüzde 40’ı turşu ile geçimini sağlamaktadır. Bu tamamen organiktir. Kendi yetiştirdiğimiz ürünlerimizdir. Kendi yetiştirdiğimiz ürünleri turşu yapıp vatandaşa geçim kaynağı olarak satıyoruz. Tamamen organik olması ve Türk Patent Enstitüsüne müracaat edip patentini aldığımız tescillenmiş bir ürünümüzdür. Bizim turşumuz dünyada tat olarak damak tadına zevk veren bir numara turşudur. Bunda da çok iddialıyız” dedi.

Türkiye’de çok sayıda turşu üreten firma bulunduğunu ifade eden Acun, “ Biz her zaman lezzet konusunda bu turşulardan üstün olduğumuzu iddia ediyoruz. Bunların kendi kuracağı komisyonla kendi turşumuzla yarışabiliriz. Ben çok eminim ki birinci geliriz. En büyük özelliği sirke kullanmamamız organik olması ve suyumuzun etkisi erime olayı olmuyor ve o tat hiç eksik olmuyor. 4 yıl festivalini düzenledik ismini geniş çapta tanıttık” ifadelerini kullandı.

Hasibe Özsoy isimli üretici, turşuda kullandıkları malzemelerin tamamen organik olduğunu belirterek,” Salatalığımızı, biberimizi, sarımsağımızı kendimiz organik bir şekilde yetiştiriyoruz. Üçüncü, dördüncü ayda bahçelerimize ekmeye başladıktan sonra altıncı ayda turşularımızı kurmaya başlıyoruz ve Ekim, Kasım ayına kadar sürüyor. Turşularımız tamamen organiktir, hiçbir katkı maddesi yoktur. 5 kiloluk turşu 20 lira bidonun büyük ve küçüklüğüne göre fiyatlar değişiyor” dedi.