Olumsuz Hava Şartları Elektrik Kesintilerine Neden Oluyor

Olumsuz Hava Şartları Elektrik Kesintilerine Neden Oluyor

Hakkari il genelinde kar yağışı ve aniden bastıran soğuklar nedeniyle enerji nakil hatları ve trafolara aşırı yükleme olmasından dolayı zaman zaman kesintilerin meydana geldiğini bildirildi.

- Hakkari il genelinde kar yağışı ve aniden bastıran soğuklar nedeniyle enerji nakil hatları ve trafolara aşırı yükleme olmasından dolayı zaman zaman kesintilerin meydana geldiğini bildirildi.

Yerdeki bir metre kar ve eksi 13 dereceye rağmen elektrik arızalarını gidermek için büyük çaba harcayan VEDAŞ ekipleri, doğa şartlarına adeta meydan okuyor. VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri, olumsuz hava şartlarının enerji nakil hatlarını da etkilediğini ifade ettiler. İl genelinde birçok noktada yer kablosunun patladığını belirten yetkililer, şiddetli soğuklara rağmen ekiplerin adeta doğa şartlarına meydan okuyarak arızaları kısa sürede giderdiğini belirttiler. VEDAŞ yetkilileri, “Bir süre önce Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Kavşağı’ndaki yeraltı kabloları patladı. Şehrin büyük bir kısmı elektriksiz kaldı. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Tekser mevkiindeki trafo merkezinden Merzan Mahallesi’ne doğru giden hattan tersten elektrik verilerek şiddetli soğuk havaya rağmen arıza giderilmiştir. Ekiplerimiz il genelinde büyük bir özveri ile meydana gelen arızaları gidermek için ellerinde geleni yapıyor. Elektrik kullanımında halkımızın daha duyarlı ve tasarruflu olmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.