Onlar da Taksim'i istiyor !

Onlar da Taksim'i istiyor !

Hükümete yakın yazardan hükümeye çağrı: "Taksim'i açın"

Taksim'de 1 Mayıs kutlaması tartışmasına katılan Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, "DİSK'in ve etrafındakilerin 'Taksim şehveti' oraya çıkış engellenerek değil, aksine izin verilerek ortadan kaldırılabilir" dedi.

Taksim’de 1 Mayıs kutlaması tartışmasına katılan Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, “Bence, Taksim 1 Mayıs’a açılmalı. Hele, bilek güreşi görüntüsü daha çok kamuoyuna mal olmadan ve ‘Tayyip Erdoğan nihayetinde boyun eğdi’ izlenimi doğmadan açılmalı. Hatta şunu söyleyebilirim ki, DİSK’in ve etrafındakilerin ‘Taksim şehveti’ oraya çıkış engellenerek değil, aksine izin verilerek ortadan kaldırılabilir” dedi.

Taşgetiren bugünkü yazısında, “Taksim’e güvenlik güçleriyle çarpışa çarpışa çıkmak, ortalığı copların, gaz bombalarının, tazyikli suların, TOMA’ların, yer yer sürüklenmelerin, yer yer tazyikli suya maruz kalmış kadın - çocuk görüntülerinin, hatta Allah korusun yaralanma ve ölümlerin olduğu bir görüntünün kapladığı durumu Tayyip Erdoğan mı ister, DİSK ve ortakları mı? Bu görüntü Tayyip Erdoğan’ın mı işine yarar, ona can düşmanı kadar muhalif olanların mı?” diye sordu.

Gazeteci Nagehan Alçı da CNN Türk'teki  Dört Bir Taraf programında benzer bir çağrı yaparak hükümete, "Lütfen Taksim'i açın..." diye seslenmişti.